Ελληνοτουρκικός πόλεμος με χάκερ στον κυβερνοχώρο

Ελληνοτουρκικός πόλεμος με χάκερ στον κυβερνοχώρο04.05.2018ΠρόσωπαΠρόσωπα

Δυναμική απάντηση των Anonymous Greece στις επιθέσεις των γειτόνων! Ετοιμάζεται χτύπημα εν όψει εκλογών

Ρεπορτάζ
Σπύρος Μουζακίτης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ένας άτυπος ηλεκτρονικός πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας, καθώς οι Anonymous Greece σήκωσαν το γάντι των προκλήσεων

των Τούρκων χάκερ και περνούν στην αντεπίθεση. Την ώρα που ο υδράργυρος της ελληνοτουρκικής έντασης βρίσκεται στο κόκκινο, σε πεδίο αντιπαράθεσης μετατρέπεται και το διαδίκτυο, ενώ -όπως όλα δείχνουν- οι Ελληνες και οι Τούρκοι χάκερ θα κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα τις κυβερνοεπιθέσεις τους, που αναμένεται να κορυφωθούν εν όψει των πρόωρων εκλογών στη γείτονα, τον Ιούνιο.

Μετά τα «χτυπήματα» των Τούρκων χάκερ σε ελληνικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, αλλά και τις απειλές που εκτόξευσαν μέσω συνέντευξής τους ότι θα αφήσουν να διαρρεύσουν στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι Ελληνες «Ανώνυμοι» χθες προχώρησαν σε αντίποινα.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι χάκαραν περισσότερους από 12.000 σέρβερ και ρούτερ της Turk Telecom, ενώ σημείωσαν ότι πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίθεση στην ιστοσελίδα του τουρκικού καναλιού Top Chanel24. Οπως αναφέρουν οι Anonymous Greece στο μήνυμα που ανάρτησαν στον ιστότοπο medium.com, με όλους αυτούς τους σέρβερ στην κατοχή τους είναι πλέον σε θέση να επιτύχουν σημαντική επίθεση στην Τουρκία και, μάλιστα, με τουρκικές IP. «Ολοι οι σέρβερ και τα ρούτερ σας μάς ανήκουν και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για οποιαδήποτε επίθεση θέλουμε να ξεκινήσουμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, προειδοποιούν ότι οι τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου πλησιάζουν και οι επιθέσεις θα γίνονται πιο ισχυρές.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν σκοτώνει Κούρδους και στόχος του είναι να επανασυστήσει το Ισλαμικό Κράτος με την επιχείρηση στο Αφρίν. Ο Ερντογάν λέει ψέματα στους πολίτες της χώρας του και εσείς (Τούρκοι χάκερ) τον στηρίζετε;» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous. Μάλιστα, αναφέρονται και στο ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, σχολιάζοντας πως «ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και η Ελλάδα, όπως κάθε πολιτισμένη χώρα, τους το χορήγησε. Κάθε χώρα το ίδιο θα έκανε».

Οι Ελληνες Anonymous, σχολιάζοντας την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, τονίζουν στο μήνυμά τους ότι «πέρασαν τα σύνορα της χώρας κατά λάθος. Και εσείς τούς έχετε φυλακίσει εδώ και 63 ημέρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα