Φοροελαφρύνσεις για ξένες κινηματογραφικές παραγωγές ζητά ο Ξυδάκης

Φοροελαφρύνσεις για ξένες κινηματογραφικές παραγωγές ζητά ο Ξυδάκης12.04.2018Πρόσωπα

Φορολογικές ελαφρύνσεις (tax rebate) για ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επισημαίνοντας

το πρόβλημα προσέλκυσης ξένων παραγωγών, υποστήριξε ότι η χώρα μας υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες της Ε.Ε., με βασικότερη αιτία την έλλειψη ανταποδοτικού φορολογικού πλαισίου, και ζήτησε να μάθει αν ο υπουργός προτίθεται να εναρμονίσει την κινητροδότηση των ξένων κινηματογραφικών παραγωγών με όσα ισχύουν πανευρωπαϊκά.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, δεν είναι λογικό να πιστεύει κανείς ότι οι μεγάλοι ξένοι παραγωγοί θα μπουν στη διαδικασία ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο.

«Είναι λογικό να ακολουθήσουμε τις εφαρμοζόμενες βέλτιστες πρακτικές των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών κρατών» σημείωσε, εξηγώντας πως στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε. έχουν νομοθετηθεί ελκυστικά φορολογικά κίνητρα, με τα ποσοστά επιστροφής να κυμαίνονται από 18% έως 30% του κόστους, ενώ στην Ελλάδα, παρά τα εξαιρετικά φυσικά της προσόντα, δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα