«Γαλάζια νάρκη» το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη άνοιξε τον… χορό των εσωκομματικών ενστάσεων. «Στα κάγκελα» το Μαξίμου

Σε πολιτική νάρκη για την κυβέρνηση εξελίσσεται το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των τέκνων, το οποίο προκαλεί εσωκομματικές επιφυλάξεις, ενστάσεις και τριγμούς. Η δημόσια διαφοροποίηση της βουλευτού και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Όλγας Κεφαλογιάννη με χθεσινό άρθρο της στην εφημερίδα «Εστία» έχει προκαλέσει προβληματισμό στο Μαξίμου, ενώ είναι παραπάνω από σαφές ότι δεν είναι η μόνη βουλευτής που έχει εγείρει σαφέστατες ενστάσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, συνολικά τρεις γυναίκες

βουλευτές από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα έχουν εκφράσει ανοιχτά τις ενστάσεις τους, μεταξύ άλλων, επί της πρόβλεψης για εξίσου γονική μέριμνα. Πηγές της Ν.Δ. ωστόσο σημειώνουν ότι δεν έχει τεθεί θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη μέσω της «Εστίας» καταγγέλλει πως η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης «περιέχει σοβαρές αστοχίες, που προσκρούουν με το συμφέρον του παιδιού», χαρακτηρίζοντας «νομικώς προβληματική τη διατύπωση για εξίσου γονική μέριμνα», η οποία «μπορεί να οδηγήσει σε εναλλασσόμενη κατοικία», ενώ ζητεί ο νομοθέτης να μην υποκαθιστά τη δικαστική εξουσία. Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης επιμένει ότι ακολουθείται η ευρωπαϊκή πρακτική της καθιέρωσης της από κοινού άσκησης της γονικής μέριμνας και από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο, καθώς και ότι προάγονται οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης των οικογενειακών διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού, απώτερος στόχος είναι η εξυπηρέτηση του πραγματικού και του αληθούς συμφέροντος του παιδιού, μέσω και της θέσπισης του μαχητού τεκμηρίου του 1/3 για την επικοινωνία του παιδιού με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει, με στόχο να εξασφαλιστούν η αυξημένη επικοινωνία και η ισόρροπη επικοινωνία των παιδιών και με τους δύο γονείς. Παράλληλα, προβληματισμός υπάρχει και στο ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς το κόμμα προσανατολίζεται να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ωστόσο βουλευτές όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος διάκεινται θετικά. Η θέση του κ. Λοβέρδου, άλλωστε, είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

Ήδη από το 2016 έχει προχωρήσει σε διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις, ζητώντας να θεσπιστεί συνεπιμέλεια. Το νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα το πρωί προς επεξεργασία στις συναρμόδιες Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Ισότητας, ενώ το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν αναμένεται να στηρίξει την πρωτοβουλία του Κώστα Τσιάρα, αιτηθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα