Για γέλια! ΜΚΟ των Σκοπίων κατηγορούν την Ελλάδα για «μακεδονική» γενοκτονία

Για γέλια! ΜΚΟ των Σκοπίων κατηγορούν την Ελλάδα για «μακεδονική» γενοκτονία08.03.2018Παρασκήνιο

Δεν έχει περάσει ένας μήνας απ' όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε την υποστήριξή του στα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας, χρησιμοποιώντας προκλητική ρητορική

και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι Ελληνες δεν έχουν δίκιο, οι “Μακεδόνες” είναι αδέλφια μας».

Τώρα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο του «σουλτάνου» δείχνει ξανά τη στήριξή του προς τη φτωχή βαλκανική χώρα (από την προσέγγιση της οποίας ο Ερντογάν μπορεί να κερδίσει πολλά), φιλοξενώντας ως πρώτο θέμα ένα παραληρηματικό άρθρο ΜΚΟ της ΠΓΔΜ, στο οποίο οι οργανώσεις κατηγορούν την Ελλάδα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία εις βάρος της «μακεδονικής» μειονότητας.

Συγκεκριμένα, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnadolu έδωσε χθες βήμα, και μάλιστα σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα του, στις ΜΚΟ Διεθνές Κίνημα για τα «Μακεδονικά» Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ηνωμένη «Μακεδονική» Διασπορά, Παγκόσμιο «Μακεδονικό» Συμβούλιο και Παγκόσμιο «Μακεδονικό» Συντονιστικό, προκειμένου να καταγγείλουν σειρά ανιστόρητων και άκρως αναληθών στην πραγματικότητα γεγονότων. Το ρεπορτάζ, υπό τον τίτλο «Ο Μακεδονικός λαός κατηγορεί την Ελλάδα για γενοκτονία», τονίζει πως οι «Μακεδόνες» δεν μπορούν πλέον να υπομένουν την έλλειψη δικαιοσύνης που τους επιβάλλουν η Ελλάδα, τα Ηνωμένα Εθνη, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Αυτό που ξεκίνησε ως συζήτηση για τη διευθέτηση μιας υποτιθέμενης διαφοράς έχει 25 χρόνια αργότερα μετατραπεί σε μια προσπάθεια διάπραξης γενοκτονίας εις βάρος του “μακεδονικού” λαού, με σκοπό να διαγραφούν η χώρα τους, η γλώσσα και η ιστορία τους από τα βιβλία και τους χάρτες όλου του κόσμου».

Οι ΜΚΟ καταγγέλλουν επίσης πως το θέμα του ονόματος αποτελεί εφεύρεση της ελληνικής κυβέρνησης και ζητούν τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα διερευνήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και τα εγκλήματα εναντίον της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα από το 1913 και μετά.

Θεανώ Καρούτα

Keywords
Τυχαία Θέματα