«Γολγοθάς» για 4.000 μαθητές στην Αργολίδα

«Γολγοθάς» για 4.000 μαθητές στην Αργολίδα21.09.2018Ρεπορτάζ

Εχει σταματήσει η μεταφορά τους στα σχολεία από τα ΚΤΕΛ, τα οποία βρίσκονται σε πόλεμο με την Περιφέρεια για την εξόφλησή τους

Ρεπορτάζ
Γιώτα Φλώρου

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρίας ΚΤΕΛ Αργολίδας σχετικά με το καυτό ζήτημα της μεταφοράς περίπου 4.000 μαθητών όλων των βαθμίδων στα

σχολεία τους, η οποία έχει σταματήσει από την περασμένη Παρασκευή.

Το πρόβλημα προέκυψε καθώς τα ΚΤΕΛ -όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους- δεν έχουν εξοφληθεί για το έργο τους από την Περιφέρεια και δεν μπορούν να συνεχίσουν τη μεταφορά «με ζημία». Την ίδια στιγμή, «στη μέση» βρίσκονται οι μαθητές, οι οποίοι αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να πάνε στο σχολείο τους, ακόμα και σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων!

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η μεταφορά των μαθητών αναγνώρισε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη με συλλόγους γονέων και μαθητές.

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Λυγουριού Στέφανος Κυριάκης «ο αντιπεριφερειάρχης μάς είπε ότι για τη φετινή χρονιά έχει γίνει διαγωνισμός για την ανάθεση μεταφοράς των μαθητών δύο φορές -τον Μάιο και αυτόν τον μήνα- και έχει βγει άγονος, γιατί το ΚΤΕΛ Αργολίδας, που είναι το μόνο που μπορεί να πάρει το έργο, γιατί διαθέτει τα περισσότερα λεωφορεία, δεν έκανε προσφορά». Από την πλευρά τους, τα ΚΤΕΛ αναφέρουν ότι στη συνάντηση διατυπώθηκαν «ανακρίβειες».

«Ειπώθηκε ότι όλα έγιναν εγκαίρως. Το έργο μεταφοράς έπρεπε να έχει προκηρυχθεί ήδη από το 2016 και να αφορά τα σχολικά έτη από το 2017 έως το 2020. Ο διαγωνισμός έγινε τελικά τον Ιούνιο του 2018 για τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020, και κηρύχθηκε άγονος. Θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα. Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου, όταν εμείς προειδοποιήσαμε ότι δεν έχει γίνει νέος διαγωνισμός;» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πάντως, μέχρι να βρεθεί λύση στο ζήτημα, μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία. «Οι γονείς αναγκάζονται να παρατούν τις δουλειές και να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Φανταστείτε ότι υπάρχουν χωριά που απέχουν 30 χλμ. από το σχολείο, οπότε η μετακίνηση κοστίζει. Κατά συνέπεια, σε ορισμένες περιπτώσεις οι σχολικές αίθουσες είναι σχεδόν άδειες» λέει ο κ. Κυριάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα