Η... ευέλικτη βυζαντινολόγος που ευεργετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνει δίχτυα στη ΝΔ

Η... ευέλικτη βυζαντινολόγος που ευεργετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνει δίχτυα στη ΝΔ06.03.2019Παρασκήνιο

Η... υπερκομματική Ασπασία Λούβη, πρώην διευθύντρια του πολιτιστικού ιδρύματος της Πειραιώς, είναι μάλλον «όπου φυσάει ο άνεμος»

Eίναι βυζαντινολόγος…. Και όπως λένε οι του κλάδου, όχι και με σπουδαίες περγαμηνές. Κάνουν όμως λάθος, γιατί η κυρία Λούβη έχει το Βυζάντιο μέσα της.

Χρόνια στο Πολιτιστικό Τεχνολογικό Ιδρυμα της

ΕΤΒΑ, όταν η διοίκηση της Πειραιώς το μετέτρεψε σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως ΠΙΟΠ (Πολιτιστικό Ιδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς), το ίδρυμα με τα εννιά θεματικά μουσεία, το ιστορικό αρχείο, τη βιβλιοθήκη, το σπουδαίο ερευνητικό έργο, η Ασπασία Λούβη κατάφερε να συστηθεί ως «Η λύση» και ανέλαβε τη διεύθυνση του ιδρύματος. Από εκεί -και για το καλό της ανάπτυξης- αποχώρησε ιδία βουλήσει το 2013, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί.

Εκτοτε η ίδια παρουσιάζει εαυτόν ως διωκόμενο! Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ως καταθέσεις πολιτισμού, η κυρία Λούβη προτίμησε να μιλήσει με την υπογραφή του δικού της πολιτισμού, με ένα δριμύ κατηγορώ για το ίδρυμα που ποικιλοτρόπως την ευεργέτησε και, φυσικά, για τους ανθρώπους του.

Οψιμη συριζαία -η ίδια συστήνεται ως υπερκομματική-, ανέλαβε επί υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη τη θέση της διευθύντριας του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Δεν ξέρουμε πολλούς υπερκομματικούς να ανέλαβαν πόστα στον ΣΥΡΙΖΑ όταν το κόμμα πήρε την εξουσία… Στενή φίλη και του Αριστείδη Μπαλτά... όλα κι όλα!

Μετά, κατά την κυρία Λούβη, ακολούθησε νέα «δίωξή» της και από την υπουργό Λυδία Κονιόρδου, την οποία επίσης -όπως οι συνομιλητές της λένε- στολίζει με τα καλύτερα.

Στα πηγαδάκια της ίδιας εκδήλωσης, στην ΤτΕ και στο πλαίσιο του προσωπικού της πολιτισμού εξηγούσε την «αχρηστίλα» όλων των προ Ξυδάκη υπουργών Πολιτισμού, επαίρετο δε για τις γέφυρες που έχει πλέον ρίξει με τη Ν.Δ. (σ.σ.: ότι οι Σαμαράς και Καραμανλής είχαν χρηματίσει υπουργοί Πολιτισμού δεν έχει και μεγάλη σημασία). Αλλωστε, η υπερκομματική κυρία Λούβη έχει φτάσει να λέει σε ανθρώπους πως θα μπορούσαν να είναι αξιοποιήσιμοι την επόμενη ημέρα (σ.σ.: όταν έλθει εν τη βασιλεία της, ως όψιμη νεοδημοκράτισσα αυτήν τη φορά ή, έστω, ως υπερκομματική. Μικρή πλέον η σημασία των όρων...)!

Προς το παρόν, πάντως, η ταπεινότητά της αρκείται σε μια θέση πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Εθνική Τράπεζα, όπως άλλωστε η ίδια ανακοίνωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα