Η Κυβέλου στοχοποίησε τη «δημοκρατία» γιατί της άσκησε κριτική

Η Κυβέλου στοχοποίησε τη «δημοκρατία» γιατί της άσκησε κριτική18.02.2020Πρόσωπα

Οι βόλτες του Σαμαρά στους χώρους της Επιτροπής

Με συγκεκριμένη ατζέντα πέρασε το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής η εισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου, η οποία είχε αποκλειστικό στόχο να αναβιώσει την παλιά της κόντρα με την Ελένη Τουλουπάκη και να στοχοποιήσει τη «δημοκρατία» αλλά και τον εκδότη της, μόνο και μόνο επειδή της ασκήθηκε κριτική για τις δικές της παραλείψεις. 

Το ερώτημα, όμως,

είναι άλλο: Ποιος κάλεσε την κυρία Κυβέλου να καταθέσει; Εφόσον δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο Novartis και -κατά δήλωσή της- δεν ξέρει τίποτα γι' αυτό, ποιος ήταν ο σκοπός που κλήθηκε; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την κλήση; Δεν πρέπει να μάθουμε; Δεν πρέπει να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε και εμείς οι αδαείς γιατί μια προανακριτική για τη Novartis εξελίσσεται σε μία συνεχή προσπάθεια κάποιων συγκεκριμένων -περιθωριακών πλέον- κύκλων να στοχοποιήσουν όσους δεν τους είναι αρεστοί; Δεν πρέπει να καταλάβουμε γιατί μια τόσο σπουδαία διαδικασία εξελίσσεται σε κάτι σαν το «κουτσοί, στραβοί, στον Αγ. Παντελεήμονα;».

Πληροφορίες, πάντως, ανέφεραν ότι στον ευρύτερο χώρο της Προανακριτικής βρισκόταν σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός. Μάλιστα ο βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της Προανακριτικής Θάνος Πλεύρης έβγαινε πολύ συχνά και συνομιλούσε μαζί του - προφανώς, για να λάβει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Η εισαγγελική λειτουργός, η οποία είχε προσφύγει κατά της επιλογής της Ελένης Τουλουπάκη στη θέση της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, κατήγγειλε στοχοποίηση σε βάρος της αμέσως μετά την κατάθεση της επίμαχης προσφυγής. Επιτέθηκε εμμονικά στην Ελένη Τουλουπάκη, ισχυριζόμενη ότι έβλαψε το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς, όπως κατήγγειλε, έπρεπε να είχε επιλεγεί κάποιος με κύρος και νομική κατάρτιση, και όχι κάποιος που να έχει προσωπικές σχέσεις, όπως είπε, αφήνοντας αιχμές για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αμέσως μετά τη χθεσινή κατάθεσή της δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η Ευγενία Κυβέλου απαξίωσε συνολικά το δικαστικό σώμα, από τη στιγμή που και τα 57 μέλη της ολομέλειας που συμμετείχαν στην εκδίκαση της προσφυγής της απέρριψαν ομόφωνα τις αιτιάσεις της. Την ίδια ώρα η Ευγενία Κυβέλου αναφέρθηκε και στη «δημοκρατία», μιλώντας για υποκινούμενα δημοσιεύματα που δήθεν οδήγησαν στην πανηγυρική απόρριψη της προσφυγής της.

Αποτελεί, πάντως, έκπληξη η παραδοχή πως κάποια δημοσιεύματα είναι ικανά να επηρεάσουν ολόκληρη την ολομέλεια (!). Καθήκον του Τύπου είναι να ελέγχει εξονυχιστικά και να ασκεί κριτική. Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι εάν η εφημερίδα μας άσκησε κριτική στην εισαγγελέα, αλλά εάν εκείνη άσκησε σωστά τα καθήκοντά της. Προφανώς, δεν τα άσκησε, οπότε καλώς της έγινε κριτική. Ολα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Keywords
Τυχαία Θέματα