Η μεγαλύτερη επιχείρηση μετά το ’74 και την εισβολή στην Κύπρο

Η μεγαλύτερη επιχείρηση μετά το ’74 και την εισβολή στην Κύπρο15.01.2019Ειδήσεις

Την ώρα που ο Τραμπ ανακοίνωνε την έναρξη της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, απειλώντας παράλληλα την Αγκυρα ότι θα...

...καταστρέψει την οικονομία της αν επιτεθεί στους Κούρδους, 80.000 Τούρκοι στρατιώτες ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη διασυνοριακή επιχείρηση της σύγχρονης ιστορίας της Τουρκίας μετά το 1974 και την εισβολή στην Κύπρο.

Η

πρώτη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης ανατολικά του Ευφράτη θα ξεκινήσει από 10 διαφορετικές περιοχές, κατά μήκος 500 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Συρία και θα επεκτείνεται 10 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της χώρας, στοχεύοντας στην «εκκαθάριση από τους τρομοκράτες» μιας περιοχής 30.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Χθες το απόγευμα πάντως -και με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας-, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το θέμα της δημιουργίας «ζώνης ασφαλείας» στη χώρα. Οπως ανακοίνωσε αργότερα η τουρκική προεδρία, οι δύο ηγέτες «αναφέρθηκαν στην ιδέα δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας εκκαθαρισμένης από την τρομοκρατία» στη βόρεια Συρία. Ταυτόχρονα, όπως μετέδιδε το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε ότι στηρίζει την απόφαση Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη.

Ο «σουλτάνος» είπε, επίσης, ακόμη ότι η Αγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Κούρδους και ότι στόχος της είναι να πολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα