ΗΠΑ: Απόβαση δικαστών για το σκάνδαλο της Novartis

ΗΠΑ: Απόβαση δικαστών για το σκάνδαλο της Novartis17.11.2017Παρασκήνιο

Κρίσιμα στοιχεία, τα οποία θα δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis, ευελπιστούν ότι θα φέρουν, την ερχόμενη εβδομάδα, στις αποσκευές τους επιστρέφοντας από την Αμερική οι Ελληνες εισαγγελείς, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Κλιμάκιο εισαγγελέων, με επικεφαλής

την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής που έχει ζητηθεί από τις αμερικανικές Αρχές, οι οποίες, επίσης, έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους την υπόθεση, τόσο μέσω των μηχανισμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και σε ποινικό επίπεδο.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι καταθέσεις δύο μαρτύρων, πρώην στελεχών της Novartis στην Ελλάδα, που κάνουν λόγο για δίκτυο με δωροδοκίες γιατρών του Δημοσίου αλλά και ιδιωτών, προκειμένου να εξασφαλίζεται η προτίμησή τους για τα φαρμακευτικά σκευάσματά της. Την ίδια ώρα ερευνάται και η ενδεχόμενη εμπλοκή στην υπόθεση κρατικών αξιωματούχων.

Τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν παράλληλα με αυτά που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί, τα οποία έφτασαν στα χέρια τους μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν, τον περασμένο Ιανουάριο, στα γραφεία της εταιρίας. Εκεί κατάσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο περιεχόμενο των οποίων αναζητούνται ίχνη που θα οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις. Επιπλέον, οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών στελεχών της εταιρίας, που φέρεται ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα