Ηρεμολόγιο Τρίτης 09/01/2024

Αθήνα 98,4. Ενας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και τον οποίο χρηματοδοτούν οι πολίτες έγινε αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ημέρες.

● Κυκλοφόρησε η φήμη, η οποία διαψεύστηκε από την κυβέρνηση, ότι θα περάσει πρώτα στην Περιφέρεια Αττικής (για να τον κουμαντάρει ο Χαρδαλιάς της Ν.Δ. και όχι ο Δούκας του ΠΑΣΟΚ) και στη συνέχεια θα ιδιωτικοποιηθεί.

● Η

ανησυχία των εργαζομένων στον 98,4 είναι εύλογη και το σενάριο, παρότι διαψεύστηκε, πιθανό. Αλλωστε, είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης δεν θέλει να αφήσει να διοικεί πολλά πράγματα ο Δούκας.

● Το παράδειγμα της τροπολογίας για την εταιρία Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., από την οποία ψαλιδίστηκαν όποιες εξουσίες είχε πάνω της ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι αρκετά… πειστικό για όσους θεωρούν ότι η κυβέρνηση θέλει να αποδυναμώσει τον Δούκα.

● Ομως, το βασικό ζήτημα δεν είναι ποιος θα διοικεί τον 984 ή αν θα ιδιωτικοποιηθεί, αλλά ποιος τον ακούει. Πόσοι είναι, άραγε, οι εναπομείναντες ακροατές του; Κι αυτή η ακροαματικότητα πόσο κοστίζει στους δημότες;

● Δεν θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση για το κόστος της λειτουργίας του σταθμού και το μέλλον του να κριθεί από τους ίδιους τους δημότες με ένα τοπικό δημοψήφισμα; Δεν είναι και σωστό και δίκαιο να δίνεται ο λόγος στους πολίτες για το πού επιθυμούν να καταλήγουν τα χρήματά τους;

● Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν πρέπει να συμπαθεί ιδιαίτερα τον Γιώργο Λιάγκα. Χθες, στο κλείσιμο της εκπομπής του, είπε δύο τρεις φορές ότι «ακολουθεί ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Λιάγκας» και σημείωσε, μάλιστα, ότι όχι μόνο είχε θέσει υποψηφιότητα στη Λάρισα, αλλά είχε κατακτήσει τη θέση του πρώτου επιλαχόντα – δηλαδή, απείχε ελάχιστα από το να εκλεγεί. Οντως, ο Λιάγκας στις εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με την πασοκάρα του Γιωργάκη Παπανδρέου.

● Τέτοιες εποχές, το να υπενθυμίζονται η πολιτική ιδιότητα και η ταύτιση κάποιου προβεβλημένου τηλεοπτικού προσώπου, δεν του κάνει και τόσο καλό.

π

Keywords
Τυχαία Θέματα