Και δηλώσεις ανοχής (!) στους καταληψίες του Ινστ. Διά Βίου Μάθησης

Και δηλώσεις ανοχής (!) στους καταληψίες του Ινστ. Διά Βίου Μάθησης06.12.2017Ρεπορτάζ

«Πολιτική απόφαση να μη ζητηθεί επέμβαση της Αστυνομίας» ομολογεί ο πρόεδρος Δημήτρης Ζέρβας

Απίστευτο καθεστώς ανομίας επικρατεί στο κτίριο των υπηρεσιών του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), εξαιτίας της κατάληψης που συνεχίζεται από τις 6 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η διοίκηση του ινστιτούτου αρνείται να ζητήσει την επέμβαση της Αστυνομίας και περιμένει από τους καταληψίες να αποχωρήσουν ειρηνικά.

Η διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ υποστηρίζει ότι είναι

πολιτική η απόφαση να μη ζητήσει αστυνομική συνδρομή. Και όλα αυτά την ώρα που οι καταληψίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ φέρεται ότι λειτουργούν και ως... διαχειριστές, επιτρέποντας ή απαγορεύοντας στους υπαλλήλους κατά το δοκούν την πρόσβαση σε χώρους και κρίσιμα έγγραφα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η διοίκηση του ινστιτούτου αποφάσισε να ζητήσει «καταφύγιο» για τις... άστεγες υπηρεσίες του στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Η νέα διοίκηση του ινστιτούτου παρουσίασε χθες το πλάνο της για την αποκατάσταση των απαρχαιωμένων φοιτητικών εστιών. Μάλιστα, ο Δημήτρης Ζέρβας επισκέφθηκε τις δύο μεγάλες εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, και σχημάτισε προσωπική άποψη για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία από τη χρόνια εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων.

Ηδη ξεκίνησαν οι εργασίες στις σωληνώσεις στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ και στον λέβητα θέρμανσης στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ), ενώ παρόμοιες εργασίες θα γίνουν και στις υπόλοιπες εστίες. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, θα συναφθούν ετήσιες συμβάσεις για τη συνέχιση της συντήρησης στις εστίες, στα μαγειρεία, στα εστιατόρια και στη σίτιση.

Πάντως, για το κρίσιμο ζήτημα της έρευνας για τα οικονομικά, τις «γκρίζες σκιές» στη διαχείριση των προηγούμενων ετών και το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Ζέρβας απέφυγε να πάρει θέση, αλλά δεσμεύτηκε ότι στο εξής όλες οι συμβάσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με τρίτους θα είναι έπειτα από διαγωνισμό και θα αποφευχθούν οι απευθείας αναθέσεις, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών οι συμβάσεις θα καταρτίζονται με όσα προβλέπει ο νόμος, δηλαδή με τις απαραίτητες άδειες από το Εθνικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα