Κατάρ-gate: Στο κάδρο άλλοι 2 ευρωβουλευτές

Κατόπιν αιτήματος των βελγικών δικαστικών Αρχών, κινήθηκε χθες κατεπείγουσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας των Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα

Στον χορό του Κατάρ-gate συνεχίζει να χορεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς φαίνεται πως τα πετροδολάρια του αραβικού εμιράτου είχαν «αλώσει» πολύ περισσότερους ευρωβουλευτές από όσους ελέγχθηκαν στην πρώτη φάση της έρευνας. Κατόπιν αιτήματος των βελγικών δικαστικών Αρχών, η πρόεδρος του ευρωπαϊκού νομοθετικού σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα κίνησε χθες κατεπείγουσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οπως

όλα δείχνουν, οι δύο ευρωβουλευτές που μπαίνουν στο κάδρο των βελγικών Αρχών είναι οι Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι, όπως έχει καταγραφεί ήδη σε πλήθος δημοσιευμάτων, φέρεται ότι έπαιζαν κομβικό ρόλο στο κύκλωμα που είχε στήσει ο Αντόνιο Παντσέρι. «Από την πρώτη στιγμή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει στις έρευνες και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ατιμωρησία. Οι υπεύθυνοι θα βρουν αυτό το Κοινοβούλιο στο πλευρό του νόμου. Η διαφθορά δεν μπορεί να ανταμειφθεί και θα κάνουμε τα πάντα για να την καταπολεμήσουμε» ανέφερε η κυρία Μέτσολα, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει το αίτημα στην Ολομέλεια στις 16 Ιανουαρίου.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν οι Κοτσολίνο και Ταραμπέλα βρεθούν στη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο κλειστός πυρήνας του Κατάρ-gate, δηλαδή οι Ιταλοί Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι και η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

Η… σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής, που αρνείται όλες τις κατηγορίες για την εμπλοκή της στην υπόθεση, παραμένει στις βελγικές φυλακές, πληρώνοντας ακριβά το τίμημα της δωροδοκίας από το Κατάρ.

Η Πρωτοχρονιά της άλλοτε λαμπερής πολιτικού, που ήξερε πώς να μαγνητίζει τα βλέμματα, δεν θύμιζε σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή τη φορά η όμορφη Εύα δεν μπορούσε να διασκεδάζει δίπλα στους ισχυρούς άντρες και στις γυναίκες του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου, ούτε φυσικά να βρίσκεται στα χειμερινά σαλέ της κεντρικής Ευρώπης παρέα με τον Ιταλό σύντροφό της. Φέτος η Εύα Καϊλή έπρεπε να προσαρμοστεί στο στενό κελί της, έχοντας ως παρέα μονάχα μια τηλεόραση. Επικοινώνησε ωστόσο με ελάχιστα άτομα μέσω τηλεφώνου που έχει στο κελί και το οποίο παρακολουθείται. Η ίδια έχει ζητήσει πολλές φορές να δει την κόρη της, αλλά το αίτημά της δεν έχει ικανοποιηθεί, καθώς οι Αρχές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει προσωπικό στις φυλακές όπου κρατείται. Η Εύα Καϊλή θα πρέπει όμως να συνηθίσει το μικρό κελί της, καθώς αναμένεται να παραμείνει εκεί τουλάχιστον έως τις 24 Ιανουαρίου, όταν θα επανεξεταστεί η απόφαση για την προφυλάκισή της, κάτι το οποίο γίνεται αυτεπάγγελτα.

Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως, όταν ένα κράτος θέλει πραγματικά να τα βάλει με τα οικονομικά συμφέροντα, έχει τον τρόπο και τα μέσα να το πετύχει.
Και επειδή οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, ακόμα και σήμερα κανένας πολιτικός δεν έχει μιλήσει για διεθνείς σκευωρίες και κανένας δεν έχει τολμήσει να στοχοποιήσει αυτούς που διεξάγουν τους ελέγχους. Στην κεντρική Ευρώπη δεν υπάρχουν άλλωστε πολιτικοί που λένε πως «θα γδάρουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» ούτε Κοινοβουλευτικές Ομάδες που στέλνουν στη Δικαιοσύνη τους εισαγγελείς. Αλλα ήθη και άλλα έθιμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα