Κρατική οικονομική ένεση στην εκκλησία

Η Πολιτεία θα καλύψει μέρος από τις ετήσιες δαπάνες της μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού

Μέρος των οικονομικών αναγκών της Εκκλησίας θα καλύψει η Πολιτεία συμβάλλοντας στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων. Όπως έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε ζητηθεί από τον κ. Μητσοτάκη η μερική οικονομική συμβολή για φορείς οι οποίοι είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι, δεν ανήκουν στον δημόσιο τομέα και δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Μάλιστα, κατέστη σαφές ότι το προσωπικό αυτό βοηθά ουσιαστικά στην επιτέλεση

του ποιμαντικού αλλά και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, το οποίο, παρά την κρίση και την ελαχιστοποίηση των εσόδων, λόγω της αναστολής λειτουργίας των ιερών ναών, δεν σταμάτησε να προσφέρεται, ενώ και κανένας λαϊκός εργαζόμενος δεν απολύθηκε κατά το διάστημα αυτό.

Προφανώς στην κυβέρνηση κατάλαβαν ότι η οικονομική κρίση επηρέασε βαθύτατα και τον οργανισμό της Εκκλησίας, της οποίας το έργο σε κοινωνικό επίπεδο είναι γνωστό τοις πάσι, και επέλεξαν με τον τρόπο αυτό να τη βοηθήσουν να αντεπεξέλθει.

Η ΔΙΣ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυβέρνηση για την ενέργεια αυτή και ευχήθηκε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη δεινή κατάσταση της πατρίδας από την πανδημία.

Παράλληλα, η ΔΙΣ ενημερώθηκε για τα στατιστικά στοιχεία όλων των Εκκλησιαστικών Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν τις επιτυχίες των αποφοίτων τους κατά τις πανελλαδικές του έτους 2020, ενώ ενημερώθηκε και για τη λειτουργία του προγράμματος του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων και για τις δομές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που φιλοξενούν 154 παιδιά διάφορων εθνικοτήτων, στα οποία η Εκκλησία, χωρίς προσηλυτιστική διάθεση, εκτός της ασφαλούς στέγης, προσφέρει και εκπαιδευτικά προγράμματα, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ψυχολογική υποστήριξη.

Φυσικά το διαχρονικό έργο της Εκκλησίας δεν διαφημίζεται με τον τρόπο που γίνεται με το έργο ορισμένων άλλου είδους οργανώσεων, μη κυβερνητικών, αλλά και άλλων φορέων που δεν χάνουν ευκαιρία να αυτοπροβάλλονται με κάθε είδους τρόπο. Ευτυχώς το ελληνικό κράτος κατάφερε να δει πέραν αυτού, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση!

Keywords
Τυχαία Θέματα