Μισόλογα από τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Μισόλογα από τον πρέσβη της Βενεζουέλας07.03.2019Παρασκήνιο

Διαψεύδει τη μεταφορά χρυσού, αλλά δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για την πτήση-μυστήριο

Δεν μας διαφώτισε ιδιαίτερα και δεν απάντησε στα ερωτήματα που έχει προκαλέσει η περίεργη προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες απάντησε απλά στην αντιπολίτευση της χώρας του που συνέδεσε την επίμαχη

πτήση στην Ελλάδα με την έξοδο του χρυσού της Βενεζουέλας.

«Ολα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο, στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ' όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα» είπε ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα, παραχωρώντας συνέντευξη σε καθημερινή εφημερίδα.

Κατά τα άλλα, επιβεβαίωσε μετά την ΥΠΑ ότι όντως το αεροσκάφος με επιβαίνοντα τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το Σάββατο, λέγοντας ότι έκανε αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους. Βέβαια, αν και παραδέχτηκε ότι η παραμονή του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου της Αθήνας πήρε τετράωρη παράταση, ο πρέσβης δεν έδωσε κάποια εξήγηση γιατί συνέβη αυτό. «Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ωρών συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν ήταν προγραμματισμένο από πριν» είπε.

Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. επιμένει να κράτα ψηλά το θέμα, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή, την οποία υπογράφει ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί έκανε δεκτό το αίτημα προσγείωσης του αεροσκάφους, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες το είχαν απορρίψει, γιατί το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», αντί στο Αμπού Ντάμπι για ανεφοδιασμό, και γιατί η κυβέρνηση αποσιώπησε την ύπαρξη των δύο εγκεκριμένων σχεδίων πτήσης που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΥΠΑ».
Ερώτηση προς την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι για το ίδιο θέμα απηύθυνε και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα