Μητσοτάκης: Είμαστε απέναντι γιατί εκχωρεί γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα

Μητσοτάκης: Είμαστε απέναντι γιατί εκχωρεί γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα21.01.2019ΝΔ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν δεσμεύτηκε για την ονομασία

Επιμένει στα περί «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και από την Κρήτη όπου περιόδευσε επανέλαβε την αρνητική στάση της Ν.Δ. στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

Χωρίς, πάντως, να πει και πάλι κουβέντα για την ονομασία, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «θα βρεθούμε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι είναι μια κακή συμφωνία, η οποία για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες μας “μακεδονική” γλώσσα, “μακεδονική” ταυτότητα, “μακεδονική” εθνότητα». Στον σύντομο χαιρετισμό του έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στις Μοίρες, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία και πρόσθεσε ότι το μήνυμα αυτό έχει ιδιαίτερη αξία στην Κρήτη, με δεδομένο ότι στις αρχές του 20ού αιώνα Κρητικοί πολέμησαν στη Μακεδονία. «Να σας πω ότι και ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εθελοντής και πολέμησε σε Μπιζάνι και Σιάτιστα. Κάποιοι συμπολεμιστές του δεν γύρισαν ποτέ. Τη μνήμη τους τιμούμε και την ιστορία τους θυμόμαστε» ανέφερε.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. κάλεσε τους Κρητικούς να στηρίξουν τον «γαλάζιο» υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη και απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης σε πολίτες που ποτέ έως σήμερα δεν ψήφισαν τη Ν.Δ. και «βλέπουν ότι πλέον το κόμμα έχει ανανεωθεί. Στα νέα παιδιά να πω να έρθουν να ψηφίσουν γιατί η αποχή είναι ζιζάνιο και η συμμετοχή βάλσαμο για τη δημοκρατία». Ζήτησε δε οι πολίτες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, εφόσον υπάρχει ενότητα. Ο κ. Μητσοτάκης, που διαμήνυσε ότι «η χώρα δεν αντέχει μία δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ», περιόδευσε σε διάφορα μέρη του νησιού και, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι «θα μειώσουμε τη φορολογία στην έκταση που θα επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα