Μητσοτάκης: «Μείωση φόρων από τον πρώτο μήνα»

Μητσοτάκης: «Μείωση φόρων από τον πρώτο μήνα»21.02.2019ΝΔ

Μείωση των φόρων από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης της Ν.Δ., επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων...

...και διοχέτευση του 80% από τη μείωση του πλεονάσματος σε περαιτέρω μείωση των φόρων ήταν τα τρία βασικά μηνύματα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες και στις διεθνείς αγορές.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξή του στο CNBC

τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σε έναν μήνα από την εκλογή της η Ν.Δ. θα αρχίσει να μειώνει τους φόρους». Ερωτηθείς για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «θα σεβαστώ τις συμφωνίες της παρούσας κυβέρνησης» και δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ριζικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου σε έναν χρόνο να ξανατεθεί το θέμα των δημοσιονομικών στόχων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Εχω εξαρχής δηλώσει ότι θα σεβαστώ τις συμφωνίες που έχει κάνει η παρούσα κυβέρνηση. Ωστόσο, έχω επίσης καταστήσει σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι, εφόσον κατορθώσουμε να ολοκληρώσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να λάβουμε ως επιβράβευση τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από το 2021 και το 2022».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε, επίσης, πως «δέσμευσή μου ότι όποιος κι αν είναι ο δημοσιονομικός χώρος που μπορώ να διαπραγματευτώ, το 80% θα κατευθυνθεί σε μειώσεις φόρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα