«Ναι μεν, αλλά» για το κτίριο του ΙΕΚ Ομηρος

«Ναι μεν, αλλά» για το κτίριο του ΙΕΚ Ομηρος13.12.2018Ρεπορτάζ

Εντείνεται η ανησυχία γονιών και σπουδαστών σχετικά με την καταλληλότητα ή μη χρήσης κτιρίου στην περιοχή της Λάρισας, για το οποίο έχει ζητήσει άδεια λειτουργίας το ΙΕΚ Ομηρος

Η «δημοκρατία» έχει ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα και στο φύλλο της περασμένης Δευτέρας αποκάλυψε την πραγματογνωμοσύνη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που αποφαίνεται ότι το κτίριο δεν πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσει

ως χώρος εκπαίδευσης, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, και για τα μέτρα πυρασφάλειας τα οποία -σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη- είναι ελλιπή και θα έπρεπε να γίνει ανάκληση όλων των πιστοποιητικών πυροπροστασίας που υπάρχουν στο κτίριο.

Tι απαντά η Πυροσβεστική

Στα παραπάνω στοιχεία απαντούν κύκλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, χαρακτηρίζοντάς τα ανακριβή και αβάσιμα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας, ως επιχειρησιακός και διοικητικός βραχίονας του Αρχηγείου, λειτουργεί πάντα σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και μετέρχεται κάθε νόμιμου μέσου, προκειμένου να εκπληρώνεται πλήρως και με ορθότητα η υπηρεσιακή αποστολή τής προστασίας της κοινωνικής ασφάλειας αλλά και της διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος. Το ίδιο ισχύει αναφορικά και με την έκδοση όλων των πιστοποιητικών.

Από την άλλη, οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι η Πυροσβεστική «σαλαμοποίησε» το κτίριο όπου υποτίθεται ότι στεγάζονται δύο ΙΕΚ (Ομηρος, Aegean College) αντί να το θεωρήσει ενιαίο. Το σημαντικό είναι ότι η Πυροσβεστική δεν κρίνει τη συνολική «καταλληλότητα» του κτιρίου, αλλά μόνο τα επιμέρους που είναι στη δικαιοδοσία της, με βάση τον νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα