Νομικοί επιχειρηματολογούν για το θέμα των θρησκευτικών! Εκδήλωση απόψε στον ΔΣΑ

Νομικοί επιχειρηματολογούν για το θέμα των θρησκευτικών! Εκδήλωση απόψε στον ΔΣΑ09.05.2018Παιδεία

Εκκλησία και νομικός κόσμος «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους και επιχειρηματολογούν για το μάθημα των Θρησκευτικών

Σήμερα το απόγευμα μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα προκαλέσει ζωηρή συζήτηση σε νομικό και ακαδημαϊκό επίπεδο για το μείζον ζήτημα που πριν από δύο χρόνια λίγο έλειψε να πυροδοτήσει μια μεγάλη κρίση στις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας και είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας.

Μια

πλειάδα επιφανών νομικών θα αναπτύξει την επιχειρηματολογία της για το πολύκροτο θέμα του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ειδικότερα, η Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου και ο Ομιλος «Αριστόβουλος Μάνεσης» διοργανώνουν δημόσια συζήτηση με θέμα «Το μάθημα των Θρησκευτικών υπό το φως της πρόσφατης απόφασης 660/2018 Ολομ. του Σ.τ.Ε» σήμερα στις 18.30 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Υπό τον συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Εκκλησιαστικού Δικαίου Ιωάννη Κονιδάρη, ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεόδωρος Παπαγεωργίου θα ανταλλάξει νομικά επιχειρήματα για το θέμα αυτό με τον Γιώργο Σωτηρέλη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συζήτηση θα κάνουν παρεμβάσεις ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο Γεώργιος Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Εμμανουήλ Περσελής, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Σταύρος Γιαγκάζογλου, επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το υπουργείο Παιδείας και η Εκκλησία συνεχίζουν τον διάλογο για την αναμόρφωση των Φακέλων Μαθητή στα Θρησκευτικά, με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο να ζητά να συνεκτιμηθεί και το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ στις διορθώσεις και τις επικείμενες αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, κάτι που δεν δέχεται το υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ένας νέος γύρος δικαστικής αντιπαράθεσης φορέων για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα