Ντροπή! 5.869 € στον αντιπρόεδρο του νοσοκομείου με το βουλκανιζατέρ για βίλα και αυτοκίνητο

Ντροπή! 5.869 € στον αντιπρόεδρο του νοσοκομείου με το βουλκανιζατέρ για βίλα και αυτοκίνητο21.03.2018Παρασκήνιο

4.399 ευρώ για ενοικίαση βίλας, 1.470 για αυτοκίνητο και άλλες παροχές για τον αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Σαντορίνης

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Πριγκιπικές παροχές» για τη διαμονή, την οικοσκευή και τη μετακίνηση του αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Σαντορίνης Χαράλαμπου Πανοτόπουλου καλύπτει η Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (ΑΕΜΥ Α.Ε.) του θεραπευτηρίου του νησιού, σύμφωνα με νέα καταγγελία της Πανελλήνιας

Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ομοσπονδία, για την ενοικίαση του αυτοκινήτου δαπανήθηκαν 1.470 ευρώ, για την αγορά οικιακού εξοπλισμού 1.013 ευρώ, για την αγορά ηλεκτρικών ειδών 1.556 ευρώ και για την ενοικίαση της κατοικίας το ποσό των 4.399 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο στενός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα, μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» σχετικά με τον τίτλο σπουδών (πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά) και την επαγγελματική ιδιότητά του ως μηχανικού μοτοσικλετών, ο οποίος διατηρούσε συνεργείο μοτοσικλετών και βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη το 2012, πριν γίνει εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.



Η κομματική διαδρομή του από το συνεργείο μοτοσικλετών έως τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, με μισθό 3.897 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο, ξεσήκωσε το πανελλήνιο, καθώς η αμοιβή των γιατρών στο ΕΣΥ δεν ξεπερνά τα 1.200-1.500 ευρώ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η προνομιακή μεταχείριση του κ. Πανοτόπουλου γίνεται ακόμη πιο προκλητική σε σύγκριση με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, οι οποίοι μένουν όλοι μαζί στις εγκαταστάσεις του παλαιού Κέντρου Υγείας, γιατί τα ενοίκια, λόγω τουρισμού, είναι πολύ υψηλά. «Ενοικίασαν, επίπλωσαν, εξόπλισαν με οικιακά σκεύη κατοικία με χρήματα του ελληνικού λαού για τη διαμονή των στελεχών.

Η κατοικία αυτή ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για τους κοινούς θνητούς εργαζομένους του νοσοκομείου» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Την ώρα που το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει λίγα ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας για να επισκευάσουν αξονικούς, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, είναι πρόκληση να διατίθενται χρήματα από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας για την εξασφάλιση πριγκιπικών ανέσεων στα στελέχη της ΑΕΜΥ Α.Ε. στη Σαντορίνη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα