Ο Ιγν. Καϊτεζίδης «εκλεκτός» της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη

Ο Ιγν. Καϊτεζίδης «εκλεκτός» της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη17.10.2018Πρόσωπα

Ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη να διεκδικήσει τη δημαρχία - Ποιοι είναι οι άλλοι υποψήφιοι του νομού

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Την ώρα που εν ενεργεία δήμαρχοι και ενδιαφερόμενοι για δημαρχιακούς θώκους δήμων στον νομό Θεσσαλονίκης κάνουν επαφές προκειμένου να στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους, η είδηση πως ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του κεντρικού δήμου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και τάραξε τα αυτοδιοικητικά δρώμενα!

Το όνομα του πρώην δημάρχου Πανοράματος εδώ και μήνες πέφτει συχνά στο τραπέζι των συζητήσεων στα διάφορα «γαλάζια» πηγαδάκια. Ο κ. Καϊτεζίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες συνομίλησε με τον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και δέχτηκε επίσημα την πρόταση να ηγηθεί του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει τη διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Διορία λίγων ημερών

Στη Ν.Δ. θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητα Καϊτεζίδη. Ο ίδιος ο δήμαρχος ζήτησε διορία λίγων ημερών μέχρι να απαντήσει και επίσημα, θετικά ηγούμενος ενός συνδυασμού με αυτοδιοικητικά και ενωτικά χαρακτηριστικά. Μετά τη... μεταδημότευση Καϊτεζίδη επικρατέστερος υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη είναι ο Μιχάλης Γεράνης. Απέναντί του θα έχει τον πρόεδρο της Εγνατία Οδός Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη.
• Στον Δήμο Παύλου Μελά υποψήφιος θα είναι ξανά ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Στον ίδιο δήμο υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι ο γιατρός Γιώργος Λίλτσης και ο Δημήτρης Δεληγιάννης. Υποψηφιότητα αναμένεται να ανακοινώσει τις ερχόμενες ημέρες η Σίσυ Φραγκοπούλου ως επικεφαλής ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος, που δημιουργήθηκε πριν από μέρες από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
• Στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου νέα θητεία θα διεκδικήσει ο νυν δήμαρχος Πέτρος Σούλας, ενώ υποψήφιοι δήμαρχοι αναμένεται να είναι ο Γιάννης Καμαρινός και ο προηγούμενος δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης.
• Στην Καλαμαριά ο Θεοδόσης Μπακογλίδης θα είναι ξανά υποψήφιος, έχοντας απέναντί του τον Γιάννη Δαρδαμανέλη από τη Ν.Δ. και τον Βικέντιο Αντωνάκη από το ΚΚΕ. Οι Μανώλης Λαμτζίδης, Μιχάλης Παναγιωτίδης και Αμαλία Πασσαλίδου εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν.
• Στη Θέρμη υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενώ στην παράταξη του υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, της οποίας είναι επικεφαλής ο Απόστολος Πράτανος, ακόμα ψάχνουν.
• Απέναντί του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης θα βρει τον «γαλάζιο» Παντελή Τσακίρη. Υποψήφιοι δήμαρχοι αναμένεται να είναι επίσης οι Ανέστης Πολυχρονίδης, Παντελής Σκαρλάτος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
• Στον Δήμο Θερμαϊκού υποψήφιος θα είναι ξανά ο Γιάννης Μαυρομάτης αλλά και ο Γιώργος Τσαμασλής.
• Στον Δήμο Λαγκαδά υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο Γιάννης Ταχματζίδης ενώ, όπως όλα δείχνουν, και η Μαρκέλλα Ταυρίδου θα διεκδικήσει άλλη μια φορά τον δημαρχιακό θώκο.
• Ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος θα είναι πάλι υποψήφιος, έχοντας απέναντί του τους Γιώργο Γλώσση και Γιάννη Ιωαννίδη.
• Στον Δήμο Βόλβης υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι ο Διαμαντής Λιάμας και ο Δημήτρης Στοΐτσας.
• Στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών ο Σίμος Δανιηλίδης θα έχει απέναντί του τον Ηλία Ζάχαρη από τη Ν.Δ. «Παίζουν» και τα ονόματα του Γιάννη Πανόπουλου και του πρώην δημάρχου Γρηγόρη Χατζησάββα, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Επιτέλους, μια ώριμη επιλογή με προοπτική

Επιτέλους! Η Ν.Δ. ξύπνησε από τον λήθαργο που είχε πέσει και αποφάσισε να στηρίξει για υποψήφιο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης έναν άξιο άνθρωπο που εδώ και χρόνια υποστηρίζει την τοπική κοινωνία και υποστηρίζεται από αυτή, τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Ο νυν δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα δημάρχου, ο οποίος χρόνια ολόκληρα εργάζεται με ήθος και με κανόνες για όλους τους συμπολίτες του. Το μαρτυρούν και τα εκλογικά ποσοστά με τα οποία εκλέγεται δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια. Το μαρτυρούν τα έργα και οι δράσεις του. Με την επιλογή αυτή η Ν.Δ. απέδειξε ότι θέλει -και πλέον με την επιλογή αυτή μπορεί- να κερδίσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Φανή Χαρίση

Keywords
Τυχαία Θέματα