Ο Κασσελάκης επιμένει για άμεσες εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά προσφυγή στην κάλπη με διεθνείς παρατηρητές! Για «υπονόμευση του πολιτεύματος» τον καταγγέλλει ο Παύλος Μαρινάκης

Επιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης στο αίτημα για άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και προκήρυξη πρόωρων εκλογών υπό ενισχυμένη διεθνή εποπτεία. Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης «χοντραίνει» το παιχνίδι και τον καταγγέλλει ανοιχτά ως «υπονομευτή του πολιτεύματος».

Η αλήθεια, βέβαια, βρίσκεται,

όπως συνήθως, κάπου στη μέση. Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κατέθεσε την επίμαχη πρόταση προκειμένου να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετά τον αιφνιδιασμό που υπέστη από τον Ν. Ανδρουλάκη και την πρόταση δυσπιστίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι τις εκλογές όλων των χωρών που ανήκουν στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επιβλέπουν διεθνείς παρατηρητές.

«Η λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο είναι άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και προκήρυξη εκλογών, ώστε να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης» υποστηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Οπως υπενθυμίζει, «ο καγκελάριος Κουρτς στην Αυστρία παραιτήθηκε για χειραγώγηση δημοσκοπήσεων. Ο Κόστα στην Πορτογαλία για μία και μόνο αναφορά ενός πιθανού σκανδάλου. Ο Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα ποτό εν μέσω του Covid».

Αναφέρεται σε σειρά σκανδάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από τη Novartis έως τις παρακολουθήσεις και την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων ομογενών, και ερωτά «ποιος μπορεί να εμπιστεύεται ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές πέραν πάσης αμφιβολίας; Και ποιος υπονομεύει το πολίτευμα; Αυτός που ζητάει αδιάβλητες εκλογές ή τα μεγάλα πολιτικά τζάκια που αλληλοκαλύπτονται για να μην μπουν φυλακή; Ομως, αν δεν σκοπεύουν να “μοντάρουν” τα εκλογικά αποτελέσματα, τι φοβούνται; Γιατί εξοργίζονται;»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εξειδικεύοντας την πρόταση Κασσελάκη, εξηγούν: «Γίνονται ήδη εκλογές στην Ελλάδα με παρουσία διεθνών παρατηρητών, αλλά στις τελευταίες εκλογές (Μάιο 2023) έχουν γίνει και συγκεκριμένες συστάσεις από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR). Οι λόγοι ανάγονται στη δράση ενός αυτοαποκαλούμενου επιτελικού κράτους που λειτουργεί ως παρακράτος σε βάρος της λειτουργίας των θεσμών και των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών». Προσθέτουν ακόμα ότι η αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων για το έγκλημα των Τεμπών, με τρόπο που ενισχύει το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους, και σκοπό, μεταξύ άλλων, να επιδράσει ανάλογα στις έρευνες της Δικαιοσύνης, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Από την πλευρά του, ο Π. Μαρινάκης σχολιάζει: «Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κανείς δεν αμφισβήτησε το αδιάβλητο εκλογών. Περνάει σε άλλη πίστα ο κ. Κασσελάκης. Πρέπει να σταθούν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες απέναντι. Υπάρχουν αντίθετες φωνές ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα. Είναι συνολικά επικίνδυνο όλο αυτό. Παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα». Στο μεταξύ, ο Θ. Πλεύρης επέμεινε χθες ότι ο στρατευμένος Στέφανος Κασσελάκης δεν έπρεπε να παρελάσει, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της στρατιωτικής ηγεσίας.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Κασσελάκης έχασε το βήμα στην παρέλαση. Το πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία του στρατού επέλεξε, κατά τρόπο προσβλητικό για τους στρατεύσιμους που υπηρετούν κανονική θητεία, να συμμετέχει στο άγημα οπλίτης που παρουσιάστηκε πριν από 10 μέρες και απολύεται σε 10 μέρες» είπε. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση συμμετοχής νεοσυλλέκτων στην παρέλαση, απαντούν στρατιωτικές πηγές, τονίζοντας ότι ο Σ. Κασσελάκης έχει λάβει τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης,kasselakis