«Ο πατέρας σκότωσε και τεμάχισε την Αννυ»

«Ο πατέρας σκότωσε και τεμάχισε την Αννυ»08.03.2019Δικαστικά

Ο εισαγγελέας καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Μπακαρτζίεφ, ενώ απαλλάσσει τη μητέρα και τον Νικολάι

Στη φρίκη που βίωσε διαβάζοντας τις σελίδες της δικογραφίας για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της τετράχρονης Αννυ τον Απρίλιο του 2015, στο υπόγειο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, αναφέρθηκε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, ζητώντας την ενοχή του -31χρονου σήμερα- πατέρα του άτυχου κοριτσιού Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ για ανθρωποκτονία

από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

«Μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και ύστερα από 15 ημέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο πατέρας της Αννυ τη σκότωσε και στη συνέχεια, με το ίδιο μαχαίρι, την έκοψε κομμάτια.

«Στις 8 Απριλίου 2015 χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου, υπαίτιος του θανάτου της Αννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Οχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί» τόνισε, καταρρίπτοντας τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου.

«Δεν στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός ότι είδε το παιδί μελανιασμένο και έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε. (…) Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα, εκεί έγιναν η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Αννυ» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο κατηγορούμενος τεμάχισε και έβαλε σε σακούλες το μικρό αγγελούδι ήταν επειδή ήταν υπαίτιος του θανάτου του.

Δεν γνώριζε

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή της 29χρονης μητέρας του κοριτσιού, κρίνοντας ότι το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο δεν στοιχειοθετείται. «Δεν προέκυψε ότι γνώριζε πως έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του» ήταν τα λόγια του εισαγγελικού λειτουργού.

Απαλλακτική για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ήταν η εισαγγελική εισήγηση για τον φίλο του πατέρα της Αννυ, Νικολάι. «Το πτώμα δεν είχε βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι, εάν ο κατηγορούμενος δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Αννυ, ότι δηλαδή τη σκότωσε και την τεμάχισε» ανέφερε ο εισαγγελέας, προτείνοντας όμως την ενοχή του 35χρονου για περιύβριση νεκρού. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα