Ο Ζάεφ ξέχασε από τώρα τον όρο «Βόρεια»!

Ο Ζάεφ ξέχασε από τώρα τον όρο «Βόρεια»!22.08.2018Πρόσωπα

Οι νέες προκλήσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού και το τελεσίγραφο από το ΝΑΤΟ

Συνεχίζει να προκαλεί και να θυμίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν προδοσία και επιζήμια για τα συμφέροντα της Ελλάδας ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, αναφέροντας τη χώρα του ως «Μακεδονία» και επισημαίνοντας πως οι επίσημες ανακοινώσεις, όταν τα Σκόπια μπουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση,

θα μεταφράζονται στη «μακεδονική γλώσσα».

Με το δημοψήφισμα στα Σκόπια να πλησιάζει, ο κ. Ζάεφ επιχειρεί να προσεγγίσει όλο και περισσότερο τον λαό της χώρας του και να τον κάνει να ψηφίσει θετικά, χρησιμοποιώντας όμως μια γλώσσα προκλητική, γεμάτη αλυτρωτισμούς σε βάρος της Ελλάδας, κάτι που υποτίθεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών «απαγορεύεται». Το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» δεν το έχει χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

«Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η “μακεδονική” ασφάλεια είναι βέβαιη, η εδαφική ακεραιότητα είναι εγγυημένη και τα σύνορα ενισχύονται» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο Ζάεφ, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει ότι «με τη συμμετοχή στην Ε.Ε., όλες οι επίσημες επικοινωνίες μεταξύ της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και των μελών της Ε.Ε. θα μεταφράζονται και θα διερμηνεύονται στα “μακεδονικά”, ως επίσημη και αναγνωρισμένη γλώσσα σε μια περιοχή στην οποία ζουν 500.000.000 κάτοικοι (σ.σ.: Ευρωπαίοι)».

Στο μεταξύ, σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έστειλε στα Σκόπια τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να προωθηθούν ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης της χώρας στη Συμμαχία. Σύμφωνα με αυτές, τα υπουργεία σε συνεννόηση με την κυβέρνηση χρειάζεται να ικανοποιήσουν σειρά οικονομικών, πολιτικών και νομικών απαιτήσεων, αλλά και να υλοποιήσουν ζητήματα ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων, τα Σκόπια θα πρέπει να υιοθετήσουν ορισμένες προϋποθέσεις στον τομέα της Αμυνας και του στρατού. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να ολοκληρωθούν τους επόμενους 18 μήνες, προκειμένου η χώρα να έχει δικαίωμα ένταξης. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2020 και στη συνέχεια να κυρωθεί από τα μέλη του ΝΑΤΟ και την ΠΓΔΜ, εφόσον βέβαια έχει επιλυθεί και το ονοματολογικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα