Οι οπλαρχηγοί του Βενιζέλου «πυροβολούν» τη Γεννηματά!

Οι οπλαρχηγοί του Βενιζέλου «πυροβολούν» τη Γεννηματά!05.06.2019Πρόσωπα

Θέμα ηγεσίας άνοιξε ο Γρηγοράκος, εάν το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν πάει καλά στις εκλογές. Ευθείες βολές και από τον Ανδρουλάκη

Ανοιχτός «εμφύλιος πόλεμος» μαίνεται στο Κίνημα Αλλαγής μετά τη ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου. Η επικεφαλής του κόμματος

επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, μιλώντας για ενότητα, γιατί προφανώς αντιλαμβάνεται ότι, αν συνεχιστεί η φαγωμάρα, κινδυνεύει να υποστεί πανωλεθρία στις εκλογές, ενώ οι «οπλαρχηγοί» του πρώην προέδρου εξαπολύουν τροχιοδεικτικά πυρά κατά της ηγεσίας του κόμματος, έτοιμοι να κλιμακώσουν ανάλογα με τις επιδιώξεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ενας εξ αυτών, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, έσπευσε να ανοίξει θέμα αλλαγής ηγεσίας, αν, όπως είπε, το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν πάει καλά στις εκλογές. Σφοδρά πυρά κατά της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Στη σκιά της εξόδου του Ευ. Βενιζέλου συνεδρίασαν απουσία του χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝ.ΑΛ., και η ανησυχία για την επόμενη ημέρα ήταν έκδηλη. Αρκετοί εκτιμούν πως το θέμα άνοιξε σε λάθος χρόνο και μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. 

Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιμένουν να μιλούν για απώλεια «πολιτικού κεφαλαίου» και από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν δική της επιλογή. Μιλώντας στην Κ.Ο. πρόσθεσε: «Εχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων. Σας θέλω όλους και πάντα και τώρα δίπλα στην πρώτη γραμμή της μάχης για να πάμε μπροστά με βάση το πολιτικό και εκλογικό μας σχέδιο. Η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στον μύλο ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.».

Η κυρία Γεννηματά δικαιολόγησε την επιλογή της να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, λέγοντας «ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να συμπαραταχτούν, να ενώσουν τη δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής οι πολίτες», ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε, εμείς αντέξαμε στο γαλάζιο ποτάμι». 

Η Φώφη Γεννηματά έκλεισε την ομιλία της επίσης με αναφορά στον Ευ. Βενιζέλο, υποστηρίζοντας «προχωρούμε με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας γιατί ξέρουμε να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα».

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του κόμματος, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισήμαναν την ανάγκη να διασφαλιστεί η ενότητα. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε στελέχη» ανέφερε ο Γιάννης Μανιάτης. Τα «καρφιά» έπεσαν για την απόφαση της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. να έρθει σε ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και από άλλα στελέχη...

Χθες το πρωί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέφερε πως θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝ.ΑΛ. «αν δεν πάμε καλά στις εκλογές» και επισήμανε πως θα κοστίσει στις εκλογές ο διωγμός Βενιζέλου. Κάτι παραπάνω από επικριτικός ήταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, που εκτόξευσε ευθείες βολές κατά της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας ότι οι λάθος χειρισμοί που έγιναν από την ηγεσία του κόμματος έφεραν μια ιστορική παράταξη στο σημείο στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να δίνει μάχη επιβίωσης. «Το να φτάνουμε στο σημείο, αντί να συζητάμε το βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και το πώς η Ν.Δ. δεν θα το καρπωθεί μόνη της, να συζητάμε τα εσωτερικά του ΚΙΝ.ΑΛ., πάει να πει ότι έγιναν λάθος χειρισμοί» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα