Ολοταχώς για κατάργηση ο νόμος Παρασκευόπουλου

Ολοταχώς για κατάργηση ο νόμος Παρασκευόπουλου07.11.2017Πρόσωπα

«Απολογία» και από τον πρώην υπουργό για τις αποφυλακίσεις

Τέλος στον νόμο Παρασκευόπουλου έχει αποφασίσει να βάλει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να δηλώνει ότι «οι αποσυμφορητικοί νόμοι δεν είναι το καλύτερο» και τον Νίκο Παρασκευόπουλο να συμφωνεί με την κατάργηση του νόμου που ο ίδιος έφερε στη Βουλή ως υπουργός Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Από το βήμα της

Βουλής, ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι με τη μεταρρύθμιση που θα γίνει για τον σωφρονιστικό και ποινικό κώδικα θα επέλθει εκλογίκευση στις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια, ούτως ώστε να εκλείψει η ανάγκη η Βουλή και κάθε κυβέρνηση να νομοθετούν αποσυμφορητικούς νόμους, κάτι που δεν είναι το καλύτερο.

Οπως ανέφερε, «παραλάβαμε μια κατάσταση που η χώρα είχε γίνει διεθνώς ρεζίλι και έτρωγε πρόστιμα για την κατάσταση που επικρατούσε στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα».
Από την πλευρά του, ο κ. Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι «το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης κρατουμένων».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου «μας λέτε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και να μετασχηματιστεί σε κάτι άλλο;», ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ασφαλώς. Δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Εκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση».

Οι επίμαχες διατάξεις του διαβόητου νόμου ίσχυσαν για δύο και πλέον χρόνια, από την άνοιξη του 2015 έως τον Αύγουστο 2017, ενώ πήραν νέα ετήσια παράταση τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Ο κ. Παρασκευόπουλος, αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατουμένους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι πλέον αχρείαστος» σχολίασε η Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα