Ορκωμοσία (μετά τις... καραμπόλες) για τους τρεις νέους βουλευτές

Ορκωμοσία (μετά τις... καραμπόλες) για τους τρεις νέους βουλευτές07.05.2019Πρόσωπα

Βουλευτές ορκίστηκαν ενώπιον της Ολομέλειας η Ζωή Ράπτη και οι Πάνος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Νυφούδης.

Η Ζωή Ράπτη καταλαμβάνει την έδρα του παραιτηθέντος, λόγω υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος καταλαμβάνει την έδρα της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία κι εκείνη κατέρχεται υποψήφια στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ο δε Νίκος Νυφούδης καταλαμβάνει την έδρα της Κατερίνας Μάρκου, η οποία παραιτήθηκε για τους ίδιους λόγους. Ο τελευταίος,

μάλιστα, συμπληρώνει εκ νέου την πεντάδα του Ποταμιού, καθώς αν και η κυρία Μάρκου είναι πλέον «γαλάζια», είχε εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, επομένως η βουλευτική έδρα επιστρέφεται αυτομάτως στο Ποτάμι. Και οι τρεις βουλευτές ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.

«Αξιοι»

Μετά την ολοκλήρωση της σύντομης τελετής, οι παριστάμενοι βουλευτές, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από τη Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, χειροκρότησαν τους νεοορκισθέντες βουλευτές, φωνάζοντας «άξιοι», ενώ τους συνεχάρησαν διά χειραψίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρώτος επιλαχών μετά τις «γαλάζιες» παραιτήσεις ήταν ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε την έδρα, καθώς είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων. Στην επόμενη θέση βρισκόταν ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος αποποιήθηκε κι εκείνος την έδρα, καθώς, όπως δήλωσε, έχει αποχωρήσει από την πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα