Πάει αρχείο το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας

Πάει αρχείο το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας19.09.2019ΝΔ

Καμία επιπλέον έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία της και την αγορά του σπιτιού των 725.000 € στο Παρίσι

«Λάδι» βγάζει η Βουλή τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη - Γκραμπόφσκι, αποφασίζοντας να θέσει στο αρχείο την υπόθεση του «πόθεν έσχες» της από το 2015.

Η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, στη χθεσινοβραδινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της, αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, παρά

το επιτακτικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω διερεύνηση.

Η επιτροπή -που αποτελείται από δύο βουλευτές της Ν.Δ., έναν από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα μέλη δικαστικούς και εκπροσώπους της Τραπέζης της Ελλάδος- αποφάσισε στη συντριπτική πλειοψηφία της ότι τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του πρωθυπουργού είναι δικαιολογημένα και έχουν αποκτηθεί νόμιμα.

Μεταξύ άλλων, η υπόθεση αφορά και το τρόπο απόκτησης της περιβόητης οικίας του Βολταίρου στο Παρίσι και το κατά πόσον αποκτήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω δανεισμού ή και με καταβολή μετρητών ύψους 725.000 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι, επί ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω επιτροπή είχε ζητήσει από τη Μαρέβα Μητσοτάκη συμπληρωματικά στοιχεία για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, κυρίως για την περίοδο 2006-2015, οπότε το ζεύγος Μητσοτάκη έχει δηλώσει ότι βρισκόταν σε διάσταση.

Χθες, μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε να συνεχιστεί η έρευνα, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να λείπουν αρκετά στοιχεία, όπως, για παράδειγμα, συμβόλαια ακινήτων και στοιχεία λογαριασμών.

Εν τω μεταξύ, πλείστα ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Βουλής να δοθούν στη δημοσιότητα ανέλεγκτα (χωρίς, δηλαδή, να τα έχουν ελέγξει ορκωτοί λογιστές) τα βουλευτικά «πόθεν έσχες» των ετών 2016, 2017 και 2018.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα «πόθεν έσχες» δίνονται δίχως να ελεγχθούν, δημιουργώντας εύλογες απορίες. Αρκετοί, μάλιστα, σχολίαζαν στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια ότι η εσπευσμένη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» συνδέεται με το κλείσιμο της υπόθεσης της Μαρέβας Μητσοτάκη...

Πάντως, ο Κώστας Τασούλας, ερωτηθείς για το αν τιμά την εικόνα της Βουλής να δοθούν ανέλεγκτα τα «πόθεν έσχες», απάντησε ότι το ίδιο μη τιμητική ήταν η μη δημοσιοποίηση των δηλώσεων επί τρία συναπτά έτη, «αδειάζοντας» έτσι τον Νίκο Βούτση.

Keywords
Τυχαία Θέματα