Πανηγυρίζει το υπουργείο Παιδείας για τον υψηλό αριθμό αναπληρωτών

Πανηγυρίζει το υπουργείο Παιδείας για τον υψηλό αριθμό αναπληρωτών07.09.2018Παιδεία

Τη στιγμή που το «στοίχημα» των μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση πήγε για ακόμη μία χρονιά περίπατο -παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν κατά καιρούς για μόνιμους διορισμούς- και...

... το ισοζύγιο στο εκπαιδευτικό δυναμικό παραμένει αρνητικό, το υπουργείο Παιδείας

πανηγυρίζει ότι πέτυχε τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και για το αυτονόητο, ότι δηλαδή κατάφερε την 11η Σεπτεμβρίου νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές και βιβλία να είναι στη θέση τους.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως ο ενθουσιασμός για τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων (συνολικά 19.480) αναπληρωτών είχε ως αποτέλεσμα να γίνει η γκάφα να μην υπολογιστούν στους πίνακες οι αναπληρωτές καθηγητές στον νομό Ηρακλείου, γιατί «ξεχάστηκε» να περαστούν στο σύστημα. «Ως υπουργείο κάναμε αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο. Με τον άρτιο συντονισμό και τον έγκαιρο προγραμματισμό μας οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις σχολικές αίθουσες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η κανονικότητα στην εκπαίδευση κατακτιέται χρονιά χρονιά και αυτή η σχολική χρονιά σηματοδοτεί μια νέα αρχή στα δεδομένα της Παιδείας» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Να σημειωθεί ότι το σχολικό έτος 2017-2018 προσελήφθησαν συνολικά 15.371 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ το σχολικό έτος 2016-2017, 5.919.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας τονίζεται πως φέτος δόθηκε ιδιαίτερη προτεραιότητα στη στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. «Μια προτεραιότητα που καθορίζεται εδώ και χρόνια από νομοθετική ρύθμιση, την οποία όμως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ουδέποτε εφάρμοσαν» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα