Παραμύθι χωρίς φόνο

Παραμύθι χωρίς φόνο 25.09.2018Αστυνομικά

Οι ιατροδικαστές γκρέμισαν την προπαγάνδα που στήθηκε για τον ληστή του κοσμηματοπωλείου

■ Ο θάνατος δεν προκλήθηκε από τον ξυλοδαρμό ■ Εκτέθηκαν όσοι βιάστηκαν

Οργιο εκμετάλλευσης από αριστερούς, γκέι και πάσης φύσεως περιθωριακούς

Η Θέση μας: Διασύρθηκε όλο το «σύστημα»

Διαβάστε επίσης:

►Ετοιμο το «πραξικόπημα» στα Σκόπια!►«Παγώνει» (μέχρι τις εκλογές;) η έρευνα Ζαγοραίου για το Μάτι►Ακατάλληλο από το 2014 το σχολείο του τρόμου►Τσίπρας αποθεώνει Μέρκελ!►Θαύμα της επιστήμης! Περπάτησε άνθρωπος (για πρώτη
φορά) με πλήρη παράλυση►Ερχεται κυκλώνας με 9 μποφόρ

«Τα χτυπήματα δεν έφεραν τον θάνατο του Ζακ»

Αποστομωτική απάντηση στους «σταυρωτές» του επιχειρηματία δίνει το ιατροδικαστικό πόρισμα

Σειρά ερωτημάτων σχετικά με το «κίνημα» -πρόωρης και μάλλον βιαστικής- υπεράσπισης του Ζακ Κωστόπουλου από πολίτες και πολιτικούς αλλά ταυτόχρονα και το μένος εις βάρος του κοσμηματοπώλη που επιχείρησε να προφυλάξει την περιουσία του προκαλεί το πρώτο πόρισμα των ιατροδικαστών.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καλογριά, τη Σουλτάνα Μαριαννού καθώς και τον Σωκράτη Τσαντίρη -ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου που έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια- δεν μπορεί να προσδιοριστεί προς το παρόν η ακριβής αιτία του θανάτου του.
Συγκεκριμένα, το σημείο όπου συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του.


Σύμφωνα με δήλωση του κ. Καλογριά: «Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής στο οποίο συμφωνούμε και οι δύο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο, γι' αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Σε αυτήν τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας κ. Τσαντίρη, ο οποίος ανέφερε ότι οι ιατροδικαστές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν μια σπλαχνική κάκωση που θα ήταν ασύμβατη με τη ζωή, «και γι’ αυτό καταλήξαμε στην απροσδιόριστη αιτία του θανάτου εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, που περιλαμβάνουν τοξικολογική διερεύνηση και ιστολογική.

Υπάρχουν τα εργαστηριακά ευρήματα που θα μας δώσουν στη συνέχεια τις απαντήσεις». Ετσι αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να πέσει φως στην αιτία θανάτου του 33χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 20 ημέρες. Μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα ο γρίφος παραμένει για την Αστυνομία, που συγκεντρώνει υλικό από τις κάμερες και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων για να αποκτήσουν πλήρη εικόνα όσων συνέβησαν μετά την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

Επίσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης από το μαχαίρι που βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου αποτελεί πάντοτε ένα θλιβερό γεγονός, ωστόσο όσοι έσπευσαν να «σταυρώσουν» τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου θα έπρεπε ίσως να είχαν υπομονή και να αφήσουν πρώτα τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Και φυσικά, το βασικό ερώτημα παραμένει: Τι θα γινόταν στην περίπτωση που ο επίδοξος ληστής χρησιμοποιούσε το μαχαίρι το οποίο βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο ή υπό την επήρεια των ναρκωτικών, όπου φέρεται ότι βρισκόταν, σκότωνε κάποιον αθώο πολίτη;

Εκτεθειμένοι οι πολιτικοί «υπερασπιστές»

Αλλη μια φορά οι πολιτικοί εξετέθησαν. Οσα δήλωναν για τον θάνατο του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, ότι τον δολοφόνησαν (το ισχυρίστηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης), ότι «τον σκότωσαν στο ξύλο» και ότι τον «λίντσαραν μέχρι θανάτου» και περί «συντονισμένων σχεδίων ακροδεξιών» ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι, θεώρησαν ότι έπρεπε να τοποθετηθούν όπως όπως και χωρίς να έχουν εικόνα, μόνο και μόνο γιατί ο Ζακ ήταν «επίλεκτο μέλος» της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, άρα θα έβρισκαν ψηφαλάκια, κι έτσι έδειξαν την επιπολαιότητά τους. Το ίδιο ισχύει και για μια σειρά από δημοσιογράφους που έτρεξαν να υιοθετήσουν την άποψη ότι ο Κωστόπουλος «δολοφονήθηκε» από τον κακό μαγαζάτορα και τους αστυνομικούς!



Τελικά η έκθεση από τη νεκροτομή που έκαναν οι ιατροδικαστές Ν. Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριαννού από το Δημόσιο και ο Σωκρ. Τσαντίρης διορισμένος από την οικογένεια του 33χρονου κατέληξε ομόφωνα ότι «η σορός του φέρει κάποιες κακώσεις, από τις οποίες όμως δεν φαίνεται ότι έχει προκληθεί ο θάνατός του». Συγκεκριμένα λέει: «Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατό του». Πολύ απλά δηλαδή τον άνθρωπο δεν τον σκότωσαν στο ξύλο, όπως ισχυρίζονταν!

Χαρακτηριστικότερη από όλους σε φαντασία ήταν η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος συνδύασε την επίθεση στον βουλευτή Κωνσταντινέα με τον θάνατο του Ζακ λέγοντας: «Είναι ανησυχητικό φαινόμενο γιατί καταρχήν είναι ασύμμετρο, είναι συμμορίες εγκληματικών οργανώσεων που δρουν εκεί μάλιστα που η Χρυσή Αυγή έχει πυρήνες οργανωμένους και άρα και δημιουργεί και ομόκεντρους κύκλους βίας, επομένως αυτό πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη»!

Η ανευθυνότητα όμως ορισμένων πολιτικών είναι τέτοια, που όχι μόνο με τις δηλώσεις τους έριχναν λάδι στη φωτιά, αλλά δεν ζήτησαν -έστω αργότερα- συγγνώμη που παραπλάνησαν τους πολίτες.

Απολογείται σήμερα ο κοσμηματοπώλης

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που κατηγορείται για το κακούργημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος. Χθες σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισής του επέμεινε ότι ο 33χρονος εισέβαλε στο κατάστημα κρατώντας μαχαίρι και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει τι είχε στο μυαλό του ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Εδώ ενδεχομένως επρόκειτο για απόπειρα ληστείας... Οταν έγινε αντιληπτό στο θύμα ότι έχει κληθεί η Αστυνομία, προφανώς πανικοβλήθηκε, άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και έσπασε το εσωτερικό της βιτρίνας».

Οπως είπε ο δικηγόρος, «ο εντολέας μου είναι ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας, ο οποίος έχει υπάρξει ξανά θύμα κλοπής. Αν απαιτούμε από αυτόν τον άνθρωπο τη νηφαλιότητα που θα επιδείκνυε ένας μέσος και συνετός άνθρωπος σε αντίστοιχη κατάσταση, δεν ξέρω εάν αυτό είναι κάτι εφικτό. Ο σκοπός του ήταν να περιορίσει αυτόν που αυτός θεωρούσε ότι είναι δράστης της κλοπής και της καταστροφής της περιουσίας του».

Σύμφωνα με τον γιο του κοσμηματοπώλη, ο πατέρας του «έπραξε το σωστότερο, κάλεσε την Αστυνομία». Ο ίδιος χαρακτήρισε τις κλοτσιές και τα συνεχόμενα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος τη στιγμή που προσπαθούσε να βγει από τη βιτρίνα ως προσπάθεια από τον πατέρα του να απωθήσει τον άνθρωπο να βγει από το μαγαζί. «Αν κάποιοι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα να θεωρήσουν δολοφόνο έναν άνθρωπο οικογενειάρχη, που δεν είχε ποτέ μπλεξίματα με τον νόμο, δεν έχω κάτι να πω» σχολίασε.

Μια ληστεία (παρόμοια) με άλλη κατάληξη...

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 ο Γεωργιανός Ρομπέρτο Σοχακιάν εισβάλλει οπλισμένος σε κοσμηματοπωλείο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στο κατάστημα βρίσκονται εκείνη την ώρα ένας 27χρονος -εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης- και η μητέρα του.
Ο δράστης πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό και ζητά από τη μάνα και τον γιο να γεμίσουν το σακίδιό του με κοσμήματα, πράγμα που κάνουν. Ο νεαρός αντιδρά και τότε ο Γεωργιανός τον πυροβολεί μία φορά, σχεδόν εξ επαφής, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά.
Ο άτυχος επιχειρηματίας πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος, ο 38χρονος κακοποιός βγαίνει από το κατάστημα και λίγα λεπτά αργότερα συλλαμβάνεται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Εξέπνευσε

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρει στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός τον 27χρονο, ο οποίος βαριά τραυματισμένος χειρουργείται και μπαίνει στη ΜΕΘ. Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα καταφέρνει.
Την επόμενη μέρα γίνεται γνωστή η είδηση του θανάτου του. Τότε δεν ξεσηκώθηκε κανείς. Δεν βγήκε κανείς να φωνάξει για τη δολοφονία ενός αθώου συμπολίτη μας, που προσπάθησε να σώσει την περιουσία του.
Πού ήταν όλοι αυτοί τις τελευταίες μέρες, που διοργανώνουν διαμαρτυρίες για να υπερασπιστούν τον 33χρονο που εισέβαλε στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια; Αν είχε γίνει το αντίθετο και ήταν νεκρός ο κοσμηματοπώλης, θα ήταν στους δρόμους; Προφανώς και όχι...

Keywords
Τυχαία Θέματα