Πάσχα με τα παλικάρια έκανε ο Αμφιλόχιος Αδριανούπολεως

Πάσχα με τα παλικάρια έκανε ο Αμφιλόχιος Αδριανούπολεως10.04.2018Πρόσωπα

Πάσχα μαζί με τους δύο κρατούμενους Ελληνες, τον Αγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, στις φυλακές της Αδριανούπολης έκανε ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Προηγήθηκαν έντονες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις πολλών ημερών, που ευοδώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή, και το Φανάρι πήρε το «πράσινο φως» από τις Αρχές στην Αγκυρα

ώστε να ανοίξει η πόρτα της φυλακής υψίστης ασφαλείας για τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο.

Την ευχάριστη είδηση για την επίσκεψη του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως στους δυο Ελληνες αξιωματικούς ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την ώρα της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στο Φανάρι, που ευχήθηκε οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί σύντομα «να επιστρέψουν στις οικογένειές τους και στα καθήκοντά τους».

Πράγματι, ο κ. Αμφιλόχιος βρέθηκε στις φυλακές της Αδριανούπολης το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Η επίσκεψή του στους δύο στρατιωτικούς κράτησε 75 λεπτά, πολύ περισσότερο από όσο ένα τυπικό επισκεπτήριο. Οι δύο νεαροί αξιωματικοί κοινώνησαν και στη συνέχεια συνομίλησαν με τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Αγγελος και ο Δημήτρης φέρεται ότι εξέφρασαν την ευχή να αποφυλακιστούν σύντομα και να επισκεφθούν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και χθες ενημέρωσε τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο για τις λεπτομέρειες της επίσκεψής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αμφιλόχιος διαπίστωσε και μετέφερε στον Πατριάρχη ότι οι δύο Ελληνες αξιωματικοί βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση και αντιλαμβάνονται πλήρως τις πολυεπίπεδες προεκτάσεις της κράτησής τους και της όλης υπόθεσης, ενώ ο κ. Βαρθολομαίος φέρεται ότι φάνηκε ικανοποιημένος από το υψηλό φρόνημα των δυο Ελλήνων αξιωματικών.

Μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο αξιωματικών, για τους οποίους ευχήθηκε γρήγορη επιστροφή στην πατρίδα. Οι γονείς των αξιωματικών πήραν ειδική άδεια και επισκέφτηκαν τα παιδιά τους χθες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα