Παυλόπουλος: Μήνυμα (από το Ναύπλιο) κατά του νεοφιλελευθερισμού

Παυλόπουλος: Μήνυμα (από το Ναύπλιο) κατά του νεοφιλελευθερισμού14.05.2018Πρόσωπα

Μήνυμα υπέρ της πολιτικής με επίκεντρο τον άνθρωπο και κατά του νεοφιλελευθερισμού εξέπεμψε από το Ναύπλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος...

...μιλώντας στο 14ο Διεθνές Σεμινάριο Ναυπλίου και στην αντίστοιχη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Διασφαλίζοντας τα δημοκρατικά θεσμικά όργανα σε μια Ευρώπη που βρίσκεται σε κρίση: Προκλήσεις και απαντήσεις». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η καταγωγή και η ιδιοσυστασία της αντιπροσωπευτικής

δημοκρατίας προϋποθέτουν ένα γνησίως φιλελεύθερο -και όχι ακραίως νεοφιλελεύθερο- πρότυπο οικονομικής οργάνωσης». Και τούτο διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, «τα ακραίως νεοφιλελεύθερα πρότυπα ευνοούν ένα είδος επικυριαρχίας του “οικονομικού” επί του “θεσμικού”, η οποία υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατικής αρχής και, συνακόλουθα, της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστίασε στους κινδύνους υπονόμευσης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ενώ σημείωσε ότι αυτή πρέπει να είναι οδηγός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος στην πορεία ολοκλήρωσής του.

Πριν από την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο Ναυπλίου, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το προσφάτως καθιερωθέν αριστείο πολιτειακής αξίας «Ιωάννης Καποδίστριας».

Μετά την επίδοση, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες και τη συγκίνησή του για τη «μέγιστη τιμή» και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, κάνοντας λόγο για μια σημαντική και καίρια διεθνή διάσκεψη. Με αφορμή την επίδοση του αριστείου, ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική μνεία στην προσωπικότητα και στο έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα