«Πειραγμένα» τα έγγραφα της αρχειοθέτησης

Με διαφορετικές υπογραφές και άλλη διατύπωση τα δύο κείμενα που κατέθεσε ο Γεωργιάδης!

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Σήψη και παρακμή αναδίδει αδιάκοπα η υπόθεση της αρχειοθέτησης του φακέλου του Άδωνη Γεωργιάδη για την υπόθεση πιθανής εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis, την οποία αρχικώς έφερε στην επιφάνεια η «δημοκρατία», την περασμένη Δευτέρα, αποκαλύπτοντας πως το σκεπτικό βασίζεται σε ένα απομονωμένο στοιχείο, το οποίο όμως ακυρώνεται από τα υπόλοιπα.

Χθες, λοιπόν, έγινε αρχικά αντιληπτό πως η τελευταία σελίδα

από την πράξη αρχειοθέτησης, την οποία έδωσε την περασμένη Τετάρτη στη δημοσιότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης, είχε διαφορές, που χρήζουν ποινικής διερεύνησης, από την τελευταία σελίδα που είχε παραδώσει ο ίδιος στη Βουλή τρεις ημέρες πριν. Ο υπουργός είχε υποχρεωθεί να δώσει και πάλι στη δημοσιότητα την τελευταία σελίδα, καθώς παρατηρήθηκε πως από το έγγραφο της πράξης αρχειοθέτησης, το οποίο κατέθεσε στα πρακτικά του Κοινοβουλίου, έλειπε κάποιο κείμενο. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως το κείμενο που έλειπε ήταν μόνο μία γραμμή στην τελευταία σελίδα και είχε αποδώσει το γεγονός σε τεχνικό πρόβλημα, στη διαδικασία του λεγόμενου «σκαναρίσματος».

Οι διαφορές, όμως, μεταξύ των δύο τελευταίων σελίδων οι οποίες τελικά δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον υπουργό Ανάπτυξης δεν είναι μικρές, αλλά σοβαρές και δομικές, αφού διαφορετική είναι ακόμη και η υπογραφή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη! Μια πράξη αρχειοθέτησης δεν είναι ένα έγγραφο που μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές εκδοχές, αλλά ένα από τα πιο σοβαρά δικαστικά έγγραφα, το οποίο εκδίδεται σε μία και μόνο εκδοχή.

Στις… δύο τελευταίες σελίδες, που έχουμε πλέον στα χέρια μας, όλα μοιάζουν διαφορετικά! Η υπογραφή του εισαγγελέα, αν και φαίνεται πως προέρχεται από τον ίδιο άνθρωπο, είναι διαφορετική, όπως διαφορετική είναι και η γραμματοσειρά. Παράλληλα, στην πρώτη εκδοχή εμπεριέχεται η φράση «εάν συντρέξει περίπτωση εφαρμογής της διατάξεως», αλλά στη δεύτερη εκδοχή έχει προστεθεί ένα «δε» στη συγκεκριμένη πρόταση, με την οποία έχει διαμορφωθεί ως εξής: «εάν συντρέξει δε περίπτωση εφαρμογής της διατάξεως».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμέτρητα, και όλα πληγώνουν τελικά σοβαρά για άλλη μια φορά το κύρος της Δικαιοσύνης. Πώς γίνεται να έχει στα χέρια του ο Αδωνις Γεωργιάδης δύο διαφορετικές εκδοχές μιας πράξης αρχειοθέτησης; Αλλαξε ο κ. Καψιμάλης την πρώτη εκδοχή πριν ή αφότου την έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός; Και ο Άδωνις Γεωργιάδης πού και πώς βρήκε δύο εκδοχές; Υπάρχει περίπτωση να ισχύει το εξωφρενικό σενάριο να ήταν ο εισαγγελικός λειτουργός σε επικοινωνία με τον ελεγχόμενο υπουργό και να έβγαζε διαφορετικές εκδοχές… ανάλογα με την περίσταση (!), όπως πολλοί εικάζουν; Η υπόθεση είναι από τις πιο σοβαρές που έχουν δημοσιοποιηθεί στον χώρο της Δικαιοσύνης και δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι, ούτε να αφήσει μαύρες σκιές. Ήρθε η ώρα να εξετάσουν την υπόθεση οι ανώτεροι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, δηλαδή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, αλλά και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, o οποίος -περιέργως πώς- δεν υπέγραψε την πράξη αρχειοθέτησης του υπουργού.

Ήρθε, επίσης, η ώρα ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης να δείξει την πόρτα εξόδου στον υπουργό του, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει καμιά πρόθεση να παραιτηθεί, παρά τα σκανδαλώδη περί αδιευκρίνιστων καταθέσεων που εμπεριέχονται στην πράξη αρχειοθέτησης. Ακόμη και τα πιθανά φορολογικά αδικήματα, που διαπιστώνουν οι εισαγγελείς, θα έπρεπε να ξε-θεμελιώνουν υπουργικές καρέκλες όταν ο ελληνικός λαός συνθλίβεται οικονομικά καθημερινά από τις αμέτρητες ανατιμήσεις. Ήρθε, επίσης, η ώρα να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της εισαγγελέως, που διαφώνησε με την αρχειοθέτηση και πρότεινε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής ώστε να κληθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης σε εξηγήσεις. Ήρθε, τέλος, η ώρα οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις, από όλα τα κόμματα, να συσπειρωθούν μπροστά σε αυτή την ιστορικά πρωτοφανή συγκάλυψη, που τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πως επιχειρήθηκε. Η οσμή κουκουλώματος… δεν κουκουλώνεται με τα θλιβερά επικοινωνιακά σόου του υπουργού Ανάπτυξης, αλλά μόνο με σοβαρή εισαγγελική έρευνα σε ανώτατο επίπεδο και με αποφασιστικές πολιτικές κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα