Πλάτες Βορίδη στους κερδοσκόπους

Αισχρή δήλωση! «Μπορεί και να μην είναι υπερβολικές οι χρεώσεις» που πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι ως το ράφι

Ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο πριν φέρει στην Ελλάδα τα Μνημόνια της σωτηρίας των τραπεζών και οδηγήσει τους Ελληνες στην απόλυτη φτωχοποίηση είχε πει το αλησμόνητο «λεφτά υπάρχουν». Σήμερα, περίπου 14 χρόνια

μετά, ο Μάκης Βορίδης, λίγο πριν οι κερδοσκόποι διαλύσουν την ελληνική κοινωνία πλουτίζοντας χυδαία εις βάρος των πολλών, τόλμησε να πει πως δεν υπάρχει αισχροκέρδεια.

Ο υπουργός Επικρατείας τόλμησε στην Ελλάδα του 2024, που το τελευταίο διάστημα εξειδικεύεται στις κυβιστήσεις για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αποδεικνύοντας πως είναι παντρεμένος με την καρέκλα και αποφάσισε να «αδειάσει» τον πρωθυπουργό που είχε προειδοποιήσει πως η Ελλάδα δεν θα γίνει μπανανία των πολυεθνικών, και να αμφισβητήσει το τσουνάμι αισχροκέρδειας που προκαλείται από τους… διαβόητους μεσάζοντες.

«Μπορεί και να μην είναι υπερβολικές οι χρεώσεις» που πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι ως το ράφι, υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, πηγαίνοντας αντίθετα με όλα τα ινστιτούτα και τους φορείς που παρακολουθούν την αγορά και την εκρηκτική άνοδο των τιμών την τελευταία διετία.

Το εντυπωσιακό είναι πως η δήλωση του κυρίου Βορίδη έγινε λίγα 24ωρα αφότου τα τελευταία στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι από την τιμή προϊόντος που πληρώνει ο Ελληνας καταναλωτής μόνο 13% πάει στον παραγωγό, ενώ το υπόλοιπο 87% αφορά επιβαρύνσεις στην πορεία μέχρι το ράφι.

Οι μεσάζοντες

«Κάτι μπορεί να μην πηγαίνει καλά, μπορεί πράγματι να είναι υπερβολικές οι χρεώσεις, μπορεί και να μην είναι» είπε ο κ. Βορίδης για μεσάζοντες, μεταποιητές, βιομηχανίες κ.λπ. «Κάτι κάνουν όλοι αυτοί, αν ήταν τόσο απλή η απευθείας επαφή παραγωγού και σούπερ μάρκετ, τότε δεν θα τους είχε βγάλει όλους από τη μέση το σούπερ μάρκετ; Γιατί δεν τους βγάζει;» είπε. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα που οι μεσάζοντες θησαυρίζουν και αγρότες και κτηνοτρόφοι παίρνουν ψίχουλα, τα «κοράκια» των funds περιμένουν τον στραγγαλισμό των παραγωγών, από τους οποίους το 80% έχει «κόκκινα» δάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλάτες Βορίδη,plates voridi