Προσκύνησε στο Αγιον Ορος ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

Προσκύνησε στο Αγιον Ορος ο Βούλγαρος πρωθυπουργός07.05.2018Ρεπορτάζ

Στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας αναφέρθηκε χθες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ (φωτό), στη διάρκεια της προσκυνηματικής επίσκεψής του στο Αγιον Ορος, που

ήταν η πρώτη του.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην αίθουσα της Ιεράς Επιστασίας στις Καρυές ο κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε τον Ελληνα πρωθυπουργό για τη φιλοξενία και για το ότι έστειλε ως εκπρόσωπό του τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος ήταν μαζί του σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Αναφέρθηκε ακόμη στους στενούς δεσμούς ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, οι οποίοι ενισχύονται και λόγω της Ορθοδοξίας. Στην προσφώνησή του ο κ. Αμανατίδης σημείωσε: «Γνωρίζω τον μεγάλο σεβασμό που τρέφει ο λαός σας για το Αγιον Ορος και τη βυζαντινή παράδοση, που ενδιάθετα φέρει. Σημαντικές προσωπικότητες του σλαβικού κόσμου διαμορφώθηκαν πνευματικά εντός της μοναστικής κιβωτού της Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως».

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, συνοδευόμενος από πέντε υπουργούς, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Ουρανούπολη. Τα ξημερώματα μετέβη στη Μονή Ζωγράφου, όπου τον υποδέχτηκαν ο κ. Αμανατίδης και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμήρογλου. Στις 7 το πρωί παρακολούθησαν τη λειτουργία για τη μεγάλη εορτή του αγίου Γεωργίου, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Αμανατίδης είπε το «Πάτερ ημών». Στη συνέχεια παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων της ανακαινισμένης πτέρυγας της μονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα