Ρουσφέτι από Σπίρτζη στους «Δεν πληρώνω»

Ρουσφέτι από Σπίρτζη στους «Δεν πληρώνω»30.04.2018Πρόσωπα

Ο υπουργός Μεταφορών υπόσχεται αμνηστία σε όσους δεν κατέβαλλαν διόδια και προανήγγειλε νέο «χαράτσι» στους συνεπείς

Ρουσφέτι» από τον Χρήστο Σπίρτζη προς τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω». Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπόσχεται αμνηστία σε εκείνους που, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σήκωναν υπό τις επιδοκιμασίες

του κόμματος τις μπάρες στις εθνικές οδούς για να αποφύγουν να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων.

Την ίδια στιγμή, όμως, παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και της ευρύτερης περιοχής θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνονται για τη διαδρομή από τη Μεταμόρφωση μέχρι τα όρια του δήμου, με τον υπουργό να προαναγγέλλει απλώς διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία που λειτουργεί τον αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να μειωθεί το ποσό.

Μιλώντας σε εκδήλωση κατοίκων του Δήμου Ωρωπού ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι δρομολογείται η κατάργηση των νόμων Βορίδη - Χρυσοχοΐδη, που ποινικοποίησαν την αποφυγή πληρωμής διοδίων. Παράλληλα, υποστήριξε ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση με τους παραχωρησιούχους της Νέας Οδού για το «πάγωμα» των προστίμων που έχουν καταλογιστεί και έχουν αποσταλεί σε αρκετούς πολίτες της περιοχής για την αποφυγή πληρωμής διοδίων στο παρελθόν. Ουσιαστικά, ο υπουργός έρχεται να επιβραβεύσει όσους σήκωναν τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων και δεν κατέβαλλαν το αντίτιμο, εις βάρος της πλειονότητας των οδηγών που πλήρωναν κανονικά.

Δεν έχει περάσει, άλλωστε, ούτε ένας μήνας από το 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Αττικής, όπου ο κ. Σπίρτζης είχε πει ότι «στόχος μας είναι, μαζί με κάποιους παλιούς συντρόφους από το “Δεν πληρώνω”, να πάμε να ξηλώσουμε τα μετωπικά και πλευρικά διόδια που υπάρχουν στη χώρα». Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι πολίτες θα σταματήσουν να πληρώνουν για τη χρήση των δρόμων, απλά η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων.

Χθες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και της ευρύτερης περιοχής, μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής καταγραφής των αυτοκινήτων τους, σε λίγους μήνες, θα απαλλαγούν από την πληρωμή των πλευρικών διοδίων. Επίσης, θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους, ώστε, όταν εφαρμοστεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, να πληρώνουν ένα στάνταρ ποσό (περίπου 0,20-0,30 ευρώ) για τη διαδρομή από τη Μεταμόρφωση μέχρι τα όρια του Δήμου Ωρωπού. Επανέλαβε, δε, ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν νέα διόδια στη βόρεια Αττική.

Keywords
Τυχαία Θέματα