Σηκώνει και πάλι αυλαία το θέατρο Αλάμπρα

Σηκώνει και πάλι αυλαία το θέατρο Αλάμπρα18.10.2019Τέχνες

Η σκηνή ανακαινίστηκε και ανεβαίνουν μία κωμωδία, ένας μονόλογος και δύο παιδικά

Σε καινούργια θεατρική φωλιά μετατρέπεται το ιστορικό θέατρο Αλάμπρα επί της οδού Στουρνάρη 53 (2105220120-1). Το θέατρο Αλάμπρα είχε γράψει τη δική του θεατρική πορεία, αλλά επί σειρά ετών

είχε παραμείνει κλειστό. Υπήρξε το θεατρικό σπίτι του Θύμιου Καρακατσάνη και η τελευταία παράσταση που φιλοξένησε ήταν το «Χάρολντ και Μοντ» με τον Γιάννη Βούρο και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. 

Νέοι ιδιοκτήτες του και παραγωγοί, η Βάσια Παναγοπούλου και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, οι οποίοι το μετονόμασαν σε Alhambra Art Theater και το μετέτρεψαν σε θεατρικό στολίδι. Οπως επισήμανε η κυρία Παναγοπούλου κατά τη χθεσινή παρουσίαση του νέου θεάτρου, «το στοίχημα ήταν να ξαναπάρει ζωή αυτό το ιστορικό θέατρο, ένα στοίχημα μεγάλο, ένα όνειρο που μοιράστηκα με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να μοιράζεσαι τα όνειρά σου».

Πολυχώρος

Το θέατρο θα υπηρετεί όλες τις μορφές τέχνης, όπως θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, παιδικές παραστάσεις, μουσικές και εικαστικές βραδιές και εκδηλώσεις. Είναι χωρητικότητας 425 θέσεων, διαθέτει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία, έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει το φουαγιέ του, που επικοινωνεί με τον εξώστη, σε έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει μουσικές παραστάσεις, stand up comedies, εικαστικές βραδιές και διαφορων ειδών εκδηλώσεις.

Ο άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός του θεάτρου εξυπηρετεί ακόμη και τις πιο απαιτητικές παραστάσεις. Το νέο θέατρο θα σηκώσει αυλαία με την κωμωδία του Ζορζ Φεντό «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος», σε σκηνοθεσία Βάσιας Παναγοπούλου (μετάφραση) και Πάνου Αμαραντίδη (διασκευή).

Ήρωες, δύο ζευγάρια, συνέταιροι και φίλοι... ανικανοποίητοι σύζυγοι, οι οποίοι καταφεύγουν σε ένα «ξενοδοχείο παράνομων συναντήσεων» για να εκδικηθούν τα ταίρια τους... Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Παναγοπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Κώστας Φλωκατούλας, Τζένη Διαγούπη, Βασίλης Κούκουρας, Χρύσα Κλούβα, Παναγιώτης Καρμάτης και Παντελής Καναράκης. Συμμετέχουν οι Νένα Δρογγίτη, Ηλιάνα Καλυμνάκη, Μαρίνα Μάλλιου.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 4 Νοεμβρίου θα παίζεται ο σπαρακτικός μονόλογος «Τζόρνταν» των Αν Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι, που μετέφρασε ο Μάριος Πλωρίτης, με τη Μαρία Κορινθίου να υποδύεται την τραγική ηρωίδα Σίρλεϊ Τζόουνς, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιάννη Αϊβάζη.

Τέλος, η παιδική σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενήσει από τις 24 Νοεμβρίου τα «Στρουμφάκια: Επιχείρηση Στρουμφίτσα» και τη «Μάγια η μέλισσα». Πρώτη φορά στην Ελλάδα ζωντανεύουν στη σκηνή οι αγαπημένοι ήρωες, με τα αυθεντικά κοστούμια του εξωτερικού, σε ένα μαγικό σόου, ενώ η αγαπημένη φίλη των παιδιών, Μάγια η μέλισσα, θα κλέψει τις καρδιές των μικρών φίλων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα