Σκηνικό Αποκάλυψης στο Πλωμάρι! Τεράστια βράχια έπεσαν σε 14 σπίτια

Σκηνικό Αποκάλυψης στο Πλωμάρι! Τεράστια βράχια έπεσαν σε 14 σπίτια26.11.2018Περιφέρεια

Νύχτα τρόμου έζησαν την Παρασκευή οι κάτοικοι σε οικισμό του Πλωμαρίου της Λέσβου, όταν σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων.

Ευτυχώς, οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν εγκαίρως το φαινόμενο και βγήκαν από τα σπίτια τους, ενώ δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Πάντως, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη χθες από τους αρμόδιους φορείς, το τμήμα του οικισμού που επλήγη από τις κατολισθήσεις εκκενώθηκε, ενώ 14 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Παράλληλα, στο νησί βρέθηκε χθες ο καθηγητής του Τμήματος

Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμης Λέκκας μαζί με επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Ολα άρχισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν κάποιοι βράχοι αποκολλήθηκαν και καταπλάκωσαν σπίτια και αυτοκίνητα. Ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις κατολισθήσεις ήταν εκκωφαντικός και πολλοί από τους κατοίκους του Πλωμαρίου πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους.

Ευτυχώς, προκλήθηκαν μόνον υλικές ζημιές σε σπίτια και στάνες, ενώ δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, παρότι λόγω της ώρας οι κάτοικοι ήταν στα σπίτια τους.

Στο σημείο των κατολισθήσεων έφτασαν από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας και μηχανικοί του δήμου, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αρμενάκα, το φαινόμενο προκλήθηκε από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Χθες το μεσημέρι, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, του δημάρχου Σπύρου Γαληνού και του αντιδημάρχου Μανώλη Αρμενάκα αποφάσισε την εκκένωση του τμήματος του οικισμού Πλωμαρίου που επλήγη από τις κατολισθήσεις και οι κάτοικοί του μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, όπου θα φιλοξενηθούν. Το όργανο κατέληξε στις συγκεκριμένες αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα και της επιστημονικής ομάδας του ΕΚΠΑ που βρέθηκαν στο νησί και έκαναν αυτοψία στον χώρο της κατολίσθησης και στο τμήμα του οικισμού που επλήγη από το φαινόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα