Σοκ! 357.000.000 παιδιά στη δίνη των (άγριων) πολέμων

Σοκ! 357.000.000 παιδιά στη δίνη των (άγριων) πολέμων16.02.2018Ειδήσεις

Συρία, Αφγανιστάν και Σομαλία, οι πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για να μεγαλώνουν νέοι άνθρωποι

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Οι αριθμοί προκαλούν σοκ: Τουλάχιστον 357.000.000 παιδιά ζουν σήμερα σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε χθες η Mη Kερδοσκοπική Oργάνωση Save the Children, η οποία τονίζει ότι ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 75% (!) σε σύγκριση με εκείνον που καταγραφόταν στις αρχές της δεκαετίας

του 1990.

Στην έκθεσή της υπογραμμίζει ότι ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη ζει σε περιοχές όπου μαίνονται ένοπλες συγκρούσεις, ενώ την ίδια ώρα χαρακτηρίζει τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους!

«Βλέπουμε μια σοκαριστική αύξηση του αριθμού των παιδιών που μεγαλώνουν σε περιοχές οι οποίες πλήττονται από συρράξεις και εκτίθενται στις χειρότερες μορφές της πιο αδιανόητης βίας» υπογραμμίζει η Χέλε Τόρνινγκ - Σμιτ, πρώην πρωθυπουργός της Δανίας και επικεφαλής της ΜΚΟ, η οποία επισημαίνει: «Τα παιδιά υφίστανται πράγματα που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να υφίσταται ποτέ,·από σεξουαλική βία ως τον εξαναγκασμό τους να γίνουν βομβιστές και βομβίστριες καμικάζι. Τα σπίτια τους, τα σχολεία τους, οι παιχνιδότοποί τους έχουν μετατραπεί σε πεδία μαχών».

Εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι από το 2005, όταν ο ΟΗΕ άρχισε να συλλέγει, να συγκρίνει και να ταξινομεί συγκεκριμένα στοιχεία, πάνω από 73.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί σε 25 ένοπλες συρράξεις.
Ωστόσο, από το 2010 ο αριθμός των περιπτώσεων παιδιών που έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 300%!

Σύμφωνα με τη Save the Children, η επιδείνωση της κατάστασης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των μαχών σε αστικές περιοχές και στην κλιμάκωση της χρήσης βομβών ή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα