Σταθερά αμετανόητος για το ντροπιαστικό deal των Πρεσπών

Σταθερά αμετανόητος για το ντροπιαστικό deal των Πρεσπών16.09.2019ΣΥΡΙΖΑ

Με τις γνωστές του σοφιστείες ο Τσίπρας υπερασπίστηκε πάλι τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς! Τι είπε για Πρόεδρο, Novartis

Προκλητικός και αμετανόητος για την υπογραφή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Εκθεση

Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές σοφιστείες με σκοπό να πείσει ότι είναι θετική για τα εθνικά συμφέροντα και κατηγορώντας ταυτόχρονα τη Ν.Δ. για υποκρισία και μετεκλογική κυβίστηση. 

Ο τέως πρωθυπουργός δεν φάνηκε διατεθειμένος να κάνει την αυτοκριτική του για το Σκοπιανό, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να μιλήσει για μια συμφωνία που... θα μείνει στην Ιστορία.

«Είμαι δύο φορές περήφανος γιατί δεν οπισθοχώρησα μπροστά στο προφανές πολιτικό κόστος. Λύσαμε έναν γόρδιο δεσμό στην εξωτερική πολιτική» είπε, ερωτηθείς σχετικά στη συνέντευξη Τύπου, και συμπλήρωσε: «Όσοι υποδαύλιζαν τους ακραίους θα το βρουν μπροστά τους στο μέλλον».

Εκτόξευσε, μάλιστα, πύρινα βέλη κατά της Ν.Δ., υποστηρίζοντας πως «έρχονται σήμερα αυτοί που ανέχονταν τις κινητοποιήσεις των δήθεν Μακεδονομάχων -πού πήγαν, άραγε, αυτοί; Δεν τους είδε κανείς έξω από το Βελλίδειο-, αυτοί που ανέχονταν τις επιθέσεις με μολότοφ στα σπίτια των βουλευτών πριν αυτοί ψηφίσουν, αυτοί που έλεγαν προδοτική και επιζήμια τη συμφωνία, έρχονται και λένε ότι θα την εφαρμόσουν και θα την τιμήσουν», αναφερόμενος προφανώς στην πρόσφατη δήλωση-σοκ της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή.

Πέταξε, μάλιστα, το γάντι στην κυβέρνηση και για το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στηρίζοντας την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου. «Δεν βλέπω τον λόγο να μην ανανεωθεί η θητεία του» σημείωσε, δηλώνοντας δικαιωμένος από την επιλογή του και αποκαλώντας τον «καλό Πρόεδρο». Οσο για τη διαφαινόμενη πρόθεση της Ν.Δ. για εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρας με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων, προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο την κυβέρνηση να μην την προχωρήσει, καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να είναι κομματάρχης της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Πρόκληση

Πολλές ερωτήσεις δέχτηκε και για το σκάνδαλο Novartis, καθώς η δικογραφία που στρέφεται εναντίον του θα περάσει το κοινοβουλευτικό κατώφλι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εξεταστική, προανακριτική ή ακόμη και σε ειδικά δικαστήρια, σχολιάζοντας: «Φωνάζει ο κλέφτης, αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης». Εν τω μεταξύ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθεί ως τώρα, αποφεύγοντας, ωστόσο, αριστοτεχνικά να αναφερθεί σε δικά του λάθη και παραλείψεις. Αναφερόμενος, λόγου χάρη, στην επένδυση στο Ελληνικό, υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και άλλαξε τη σύμβαση ώστε να είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος θέλει επενδυτές, αλλά στρατηγικούς, «όχι όσους θέλουν μια αρπαχτή».

Όσο για τον περιβόητο αναπτυξιακό νόμο που βρίσκεται προ των κοινοβουλευτικών πυλών, υποστήριξε ότι αναπαράγει το μοντέλο «παρασιτικής κερδοφορίας» και «κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας» που μας οδήγησε στην κρίση.

Κατηγόρησε ακόμη τη Ν.Δ. ότι, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, δεν έχει προχωρήσει σε καμία φοροελάφρυνση στη μεσαία τάξη, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τον περίφημο «ειδικό λογαριασμό» που θα οδηγούσε στη μείωση των πλεονασμάτων, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του είχε ενημερώσει την Κομισιόν για την ιδέα δέσμευσης 5,5 δισ. από τα 37 του «μαξιλαριού» και αυτή δεν είχε καμία αντίρρηση. «Πολύ γρήγορα ξέχασε η Ν.Δ. τους λεονταρισμούς της για τα πρωτογενή πλεονάσματα» σχολίασε. 

Όσο για το «καυτό» θέμα του μετρό στη συμπρωτεύουσα, χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα που πρέπει να ανατραπεί το «ή αρχαία ή μετρό», αποκαλώντας τη μετάθεση της ολοκλήρωσης του έργου «μια εξαιρετικά δυσμενή απόφαση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Π ροκλητικός και αμετανόητος για την υπογραφή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές σοφιστείες με σκοπό να πείσει ότι είναι θετική για τα εθνικά συμφέροντα και κατηγορώντας ταυτόχρονα τη Ν.Δ. για υποκρισία και μετεκλογική κυβίστηση. Ο τέως πρωθυπουργός δεν φάνηκε διατεθειμένος να κάνει την αυτοκριτική του για το Σκοπιανό, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να μιλήσει για μια συμφωνία που... θα μείνει στην Ιστορία. «Είμαι δύο φορές περήφανος γιατί δεν οπισθοχώρησα μπροστά στο προφανές πολιτικό κόστος. Λύσαμε έναν γόρδιο δεσμό στην εξωτερική πολιτική» είπε, ερωτηθείς σχετικά στη συνέντευξη Τύπου, και συμπλήρωσε: «Οσοι υποδαύλιζαν τους ακραίους θα το βρουν μπροστά τους στο μέλλον». Εκτόξευσε, μάλιστα, πύρινα βέλη κατά της Ν.Δ., υποστηρίζοντας πως «έρχονται σήμερα αυτοί που ανέχονταν τις κινητοποιήσεις των δήθεν Μακεδονομάχων -πού πήγαν, άραγε, αυτοί; Δεν τους είδε κανείς έξω από το Βελλίδειο-, αυτοί που ανέχονταν τις επιθέσεις με μολότοφ στα σπίτια των βουλευτών πριν αυτοί ψηφίσουν, αυτοί που έλεγαν προδοτική και επιζήμια τη συμφωνία, έρχονται και λένε ότι θα την εφαρμόσουν και θα την τιμήσουν», αναφερόμενος προφανώς στην πρόσφατη δήλωση-σοκ της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή. Πέταξε, μάλιστα, το γάντι στην κυβέρνηση και για το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στηρίζοντας την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου. «Δεν βλέπω τον λόγο να μην ανανεωθεί η θητεία του» σημείωσε, δηλώνοντας δικαιωμένος από την επιλογή του και αποκαλώντας τον «καλό Πρόεδρο». Οσο για τη διαφαινόμενη πρόθεση της Ν.Δ. για εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρας με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων, προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο την κυβέρνηση να μην την προχωρήσει, καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να είναι κομματάρχης της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας». 
ΠρόκλησηΠολλές ερωτήσεις δέχτηκε και για το σκάνδαλο Novartis, καθώς η δικογραφία που στρέφεται εναντίον του θα περάσει το κοινοβουλευτικό κατώφλι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εξεταστική, προανακριτική ή ακόμη και σε ειδικά δικαστήρια, σχολιάζοντας: «Φωνάζει ο κλέφτης, αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης». Εν τω μεταξύ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθεί ως τώρα, αποφεύγοντας, ωστόσο, αριστοτεχνικά να αναφερθεί σε δικά του λάθη και παραλείψεις. Αναφερόμενος, λόγου χάρη, στην επένδυση στο Ελληνικό, υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και άλλαξε τη σύμβαση ώστε να είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος θέλει επενδυτές, αλλά στρατηγικούς, «όχι όσους θέλουν μια αρπαχτή». Οσο για τον περιβόητο αναπτυξιακό νόμο που βρίσκεται προ των κοινοβουλευτικών πυλών, υποστήριξε ότι αναπαράγει το μοντέλο «παρασιτικής κερδοφορίας» και «κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας» που μας οδήγησε στην κρίση. Κατηγόρησε ακόμη τη Ν.Δ. ότι, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, δεν έχει προχωρήσει σε καμία φοροελάφρυνση στη μεσαία τάξη, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τον περίφημο «ειδικό λογαριασμό» που θα οδηγούσε στη μείωση των πλεονασμάτων, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του είχε ενημερώσει την Κομισιόν για την ιδέα δέσμευσης 5,5 δισ. από τα 37 του «μαξιλαριού» και αυτή δεν είχε καμία αντίρρηση. «Πολύ γρήγορα ξέχασε η Ν.Δ. τους λεονταρισμούς της για τα πρωτογενή πλεονάσματα» σχολίασε. Οσο για το «καυτό» θέμα του μετρό στη συμπρωτεύουσα, χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα που πρέπει να ανατραπεί το «ή αρχαία ή μετρό», αποκαλώντας τη μετάθεση της ολοκλήρωσης του έργου «μια εξαιρετικά δυσμενή απόφαση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα