Στο «Αττικόν» Κινέζος με συμπτώματα κορονοϊού!

Στο «Αττικόν» Κινέζος με συμπτώματα κορονοϊού! 12.02.2020Ρεπορτάζ

Συναγερμός έχει ξεσπάσει μετά το νέο ύποπτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα...

... που αυτή φορά φαίνεται πως συγκεντρώνει περισσότερα επιδημιολογικά κριτήρια σε σχέση με όσα ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί έως τώρα.

Πρόκειται για έναν 33χρονο Κινέζο, ο οποίος έχει τα συμπτώματα του κορονοϊού, βήχα και πυρετό, και μάλιστα είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε πόλη της Κίνας που είχε πληγεί από τον φονικό ιό.

Ο ίδιος διευκρίνισε στους γιατρούς πως

ουδέποτε έμεινε στην πόλη Ουχάν, αλλά και η δική του πόλη έχει ήδη θύματα από την ασθένεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κινέζος επισκέφθηκε με τα παραπάνω συμπτώματα πρώτα μία ιδιωτική κλινική στα νότια προάστια και, μόλις εκεί οι γιατροί έλαβαν το ιστορικό του, αμέσως σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ, που με τη σειρά του ενημέρωσε το ΕΚΑΒ.

Ο Κινέζος εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Αττικόν», το οποίο με εντολή του υπουργείου Υγείας έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για την υποδοχή των ύποπτων κρουσμάτων της λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα.

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ο ασθενής έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρει ή όχι τον ιό. Μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων ο 33χρονος ασθενής θα βρίσκεται σε απομόνωση.

Η καραντίνα αυτή θα διαρκέσει μέχρι να βγει το αποτέλεσμα είτε από το Ινστιτούτο Παστέρ είτε το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μόνο εάν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα.

Το υπουργείο Υγείας πάντως είναι σε μόνιμη εγρήγορση και ενημερώνεται για το περιστατικό, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση υπάρχει και στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αττικόν Κινέζος,attikon kinezos