Συνταξιούχοι: Καταγγελία με «οσμή σκανδάλου»

Συνταξιούχοι: Καταγγελία με «οσμή σκανδάλου»14.05.2019Οικονομία

ΕΝΔΙΣΥ: Επιλεκτικές οι χρηματοδοτήσεις

«Οσμή σκανδάλου», σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), επικαλύπτει τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των συνταξιουχικών οργανώσεων, η οποία, έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης, έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ, με το επίμαχο άρθρο 41 «επαναδιατυπώνεται διάταξη του “νόμου Κατρούγκαλου”, βάσει της οποίας κάθε μήνα παρακρατείται 0,20 ευρώ από τους συνταξιούχους

για την ενίσχυση των συνταξιουχικών οργανώσεων».

Σύμφωνα με το Δίκτυο, τα σχετικά ποσά αποδίδονται επιλεκτικά και με αδιαφάνεια προς συγκεκριμένες συνταξιουχικές οργανώσεις, γεγονός το οποίο επισημαίνεται στην επιστολή που εστάλη στον πρωθυπουργό, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στον πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα.

Αυθαίρετα

Ενδεικτικά αναφέρεται από το ΕΝΔΙΣΥ ότι «από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην πρώτη φάση, για το δεύτερο εξάμηνο του 2016, σχεδόν το σύνολό τους δόθηκε αυθαίρετα και με αδιαφανή κριτήρια μόνο σε δύο Ομοσπονδίες (καρπώθηκαν περίπου 1.663.738 ευρώ)». Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, έχει κατατεθεί από το ΕΝΔΙΣΥ μηνυτήρια αναφορά για τη «διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από τη διασπάθιση των χρημάτων με επιλεκτικό τρόπο». Οι επικεφαλής του ΕΝΔΙΣΥ υποστηρίζουν ότι «η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να καταργήσει την κατάπτυστη διάταξη του ν.4387/16 και η επιχειρούμενη επαναδιατύπωση έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την αυθαίρετη και προκλητική πριμοδότηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα