ΣΥΡΙΖΑ: Η αναδοχή ήταν μόνο η αρχή!

ΣΥΡΙΖΑ: Η αναδοχή ήταν μόνο η αρχή!09.05.2018ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων θέτει για το... μέλλον ο Τ. Κουράκης

Ψηφίζεται σήμερα το μεσημέρι το εγκληματικό άρθρο 8 του νομοσχεδίου της Θεανώς Φωτίου που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι παιδιών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προλειαίνει το έδαφος για το ένα βήμα παραπέρα, που δεν είναι άλλο από τον γάμο και την υιοθεσία από

ομοφυλοφίλους.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Τάσος Κουράκης επισήμανε στην Ολομέλεια πως «ήρθε η ώρα να εγγράψουμε στο Αστικό μας Δίκαιο το δικαίωμα γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια», την ώρα που τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον Μάρκο Μπόλαρη, ζητεί να αποσυρθεί η διάταξη-έκτρωμα.
Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως των συριζαίων βουλευτών παρουσίασε χθες τη ρύθμιση για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια ως τη... λυδία λίθο του «προοδευτισμού» και του «κοινωνικού εκσυγχρονισμού».

Ωστόσο το εσωτερικό ρήγμα παραμένει, με έξι βουλευτές να διαφωνούν. Εκτός από τον Μάρκο Μπόλαρη (που κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη μέσω facebook), αντιδρούν επίσης οι Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιάννης Καραγιάννης, Γιώργος Ντζιμάνης και Θεόδωρος Παραστατίδης, οι οποίοι είτε θα καταψηφίσουν είτε θα απέχουν από την ψηφοφορία.

«Μύλος» και στη Ν.Δ. Η επίσημη θέση του κόμματος είναι «όχι», ωστόσο αρκετοί βουλευτές θέλουν να στηρίξουν το επίμαχο άρθρο και το πιθανότερο είναι πως θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, χωρίς να τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Να σημειωθεί πως, πέρα από την Ντόρα Μπακογιάννη, χθες τάχθηκε υπέρ και η Ολγα Κεφαλογιάννη. Το άρθρο έχει προκαλέσει εμφύλιο και εντός του Κινήματος Αλλαγής, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να λέει επίσημα «ναι», ωστόσο αρκετοί βουλευτές, όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Δημήτρης Κωσταντόπουλος, θα καταψηφίσουν. Την ίδια ώρα σφοδρότατη επίθεση στους «πράσινους» βουλευτές που ψηφίζουν «όχι» εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που υποστήριξε ότι προβάλλουν ψευδώς το επιχείρημα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου και, φοβούμενοι «τους μητροπολίτες και τα καφενεία», δεν παίρνουν θέση και το ανάγουν σε «δήθεν μεγάλη πολιτική σύγκρουση». Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, από την άλλη, κάλεσε τους ΑΝ.ΕΛ. να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και να ρίξουν την κυβέρνηση, αν δεν συμφωνούν με το άρθρο 8.

Οι ΑΝ.ΕΛ. (εκτός του Θανάση Παπαχριστόπουλου) τάσσονται κατά της διάταξης, με την αιχμηρή τοποθέτηση μάλιστα του Κώστα Κατσίκη να προκαλεί αντιδράσεις από τη Ν.Δ. και ΔΗΣΥ, που έκαναν λόγο για ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα. Πάντως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης είχαμε τη γνωστή ιστορία στα θεωρεία της Ολομέλειας, από όπου παρακολουθούσαν τη συζήτηση και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ανάμεσά τους και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τζέισον - Αντιγόνη, φορώντας μάλιστα κατακόκκινο φουστάνι, φλοράλ σακάκι και μια μεγάλη κόκκινη καρδιά στον λαιμό…

Keywords
Τυχαία Θέματα