ΤΧΣ: Ψάχνει ακόμη τον χρυσό γαμπρό

ΤΧΣ: Ψάχνει ακόμη τον χρυσό γαμπρό24.11.2017Πρόσωπα

Και δεύτερη προκήρυξη για την προεδρία του Ταμείου

Η γνώση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί επιπρόσθετο προσόν για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Μιχελή στην προεδρία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)!

Το γεγονός και μόνο ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού του ΤΧΣ το αυτονόητο γίνεται «επιπρόσθετο προσόν» καταδεικνύει ότι ο έλεγχος του Ταμείου τείνει να φύγει από τα ελληνικά χέρια. Αντίθετα, η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.



Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος θα μοιάζει περισσότερο με... τουρίστα, καθώς θα είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στην Αθήνα μόνο για πέντε μέρες τον μήνα. Το εύρος των αποδοχών του θα κυμαίνεται από 105.000 έως 150.000 ευρώ και θα αποτελεί τη συνολική ετήσια ακαθάριστη αμοιβή της θέσης.

Το ΤΧΣ προχώρησε χθες σε δεύτερη προκήρυξη για αναζήτηση προέδρου μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, μετά την παραίτηση του Γιώργου Μιχελή, ο οποίος ωστόσο παραμένει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν πτυχίο πανεπιστημίου, ιδανικά σε οικονομικά ή χρηματοοικονομικά. Στελέχη με επαγγελματική κατάρτιση στη Λογιστική και τη Νομική θα αξιολογηθούν αναλόγως.

Οι υποψήφιοι για τη θέση μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 15 Ιανουαρίου 2018 και η θητεία καθορίζεται από τον νόμο έως την 30ή Ιουνίου 2020.

Η φυσική παρουσία του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου στην Αθήνα μπορεί να προβλεφθεί ως αναγκαία για τουλάχιστον πέντε ημέρες τον μήνα, ενώ αντίστοιχο αριθμό ημερών θα χρειάζεται για την εκπλήρωση των καθηκόντων προεδρίας του Γενικού Συμβουλίου, χωρίς την ανάγκη όμως φυσικής παρουσίας στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου, με μόνιμο τόπο διαμονής εκτός Ελλάδας, θα δικαιούται την κάλυψη εξόδων ταξιδιού και διαμονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα