Το μπάχαλο με τις υπηρεσίες και η Γεροβασίλη στον κόσμο της

Το μπάχαλο με τις υπηρεσίες και η Γεροβασίλη στον κόσμο της 06.04.2019Πρόσωπα

Το απόλυτο «μπάχαλο» και την ανύπαρκτη συνεννόηση ανάμεσα στις ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος καταδεικνύει η...

...παντελής έλλειψη συντονισμού το βράδυ της Πέμπτης, όταν λιμενικοί μετέβησαν στα Εξάρχεια για επιχείρηση που αφορούσε ναρκωτικά και δέχθηκαν επίθεση από 50 ένοπλους κουκουλοφόρους.

Την ίδια στιγμή, έκθετη είναι και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη

«άδειασε» το Λιμενικό, τονίζοντας πως η Αστυνομία δεν είχε ενημέρωση για το συμβάν, ωστόσο φαίνεται ότι είτε δεν είχε ενημερωθεί είτε «συνελήφθη» ψευδόμενη. Απόρρητη αναφορά που ήρθε στο φως αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι «προ της έναρξης της επιχείρησης είχε ενημερωθεί αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα».

«Δεν πήγε η ΕΛ.ΑΣ., δεν είχε ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ.» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνική εκπομπή η κυρία Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως «ξέρουμε όλοι ότι στην περιοχή των Εξαρχείων υπάρχουν προβλήματα. Τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται πατώντας ένα μαγικό κουμπί».

Στην αναφορά του Λιμενικού, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, περιγράφεται αναλυτικά όλο το συμβάν, που ξεκίνησε στις 17.40 με τον εντοπισμό στο «Βlue Star 1» ενός υπηκόου Συρίας με 218 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων και στο «φιάσκο». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αναφορά αναγράφεται καθαρά ότι οι δράστες της επίθεσης στους λιμενικούς κρατούσαν στα χέρια τους καλάσνικοφ: «Βγαίνοντας από την οικία, οι άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ανδρών, τουλάχιστον 50, οι οποίοι κρατούσαν πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (καλάσνικοφ), πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων και ρόπαλα, και τους σημάδευαν με απειλητικές προθέσεις».

Η απάντηση που έδωσαν κύκλοι της Ελληνικής Αστυνομίας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή το έγγραφο του Λιμενικού αποδεικνύουν περίτρανα το «μπάχαλο» στη συνεννόηση ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες. Ειδικότερα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι οι άνδρες του Λιμενικού ειδοποίησαν την ώρα που βρίσκονταν ήδη έξω από το σπίτι στα Εξάρχεια, όπου δέχτηκαν την επίθεση, και ότι η ενημέρωση δεν έγινε διά της επίσημης οδού, ενώ τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα για να ελεγχθεί το αίτημα και να οργανωθεί μια επιχείρηση. Για να στηρίξουν αυτή τη θέση από την Αστυνομία έδωσαν και τους ακριβείς χρόνους που συνέβησαν τα γεγονότα.

Απαιτούν (άμεσα) μέτρα δικαστές και εισαγγελείς!

Τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τους εισαγγελείς που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας, καθώς και την αντιμετώπιση των συμπεριφορών που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε «άβατα», ζητεί η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, ύστερα από το αιματηρό επεισόδιο της περασμένης Πέμπτης.
Την ίδια στιγμή, τη διασφάλιση των συνθηκών, ώστε εισαγγελείς, αστυνομικοί και λιμενικοί να κάνουν το καθήκον τους χωρίς να φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητά τους, απαιτεί, από την πλευρά της, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει την επιτακτική ανάγκη «λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας» για τους εισαγγελείς που προΐστανται σε επιχειρήσεις αυξημένης επικινδυνότητας. Παράλληλα, ζητεί την αποτελεσματική «κατά νόμον αντιμετώπιση των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών».

Εκτός από τις κατάλληλες συνθήκες για τους εισαγγελείς, τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε δική της ανακοίνωση σημειώνει ότι η επίθεση «φανερώνει το θράσος που επιδεικνύουν εγκληματικές ομάδες, απαιτώντας πλέον ένοπλα τη μη εφαρμογή του νόμου» και «αναδεικνύει επίσης τις δομικές αδυναμίες της Πολιτείας να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και φαλκιδεύει το μέλλον της νέας γενιάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα