Το τελευταίο «αντίο» στη Μυτιλήνη για τον ήρωα λιμενικό

Το τελευταίο «αντίο» στη Μυτιλήνη για τον ήρωα λιμενικό12.10.2018Πρόσωπα

Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε χθες στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο 44χρονος υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης έσωσε χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά

Στην τελετή, που έγινε στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, ήταν παρούσες η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία

του Λιμενικού Σώματος. Ολα τα σκάφη στο λιμάνι, ακόμα και αυτά του Εμπορικού Ναυτικού, με μεσίστιες σημαίες και χαιρετιστήριους συριγμούς απέδωσαν τιμές στη σορό του εμβληματικού στελέχους του Λιμενικού.

Από τον χώρο του λιμανιού, η σορός του υποπλοιάρχου οδηγήθηκε στον Ναό του Αγίου Θεράποντα, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Μοτοσικλέτες Harley Davidson με τους αναβάτες τους (o Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος της Λέσχης Harley Davidson στη Μυτιλήνη) συνόδευσαν στον ναό τον φίλο τους.

«Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το Λιμενικό Σώμα στις δύσκολες στιγμές του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο «ήρωας του Αιγαίου», όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν στη Μυτιλήνη, πέθανε από ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το νησί. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε αγώνα για τη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών παραλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα