Τριήμερο της... κολάσεως από αύριο λόγω Ερντογάν και Γρηγορόπουλου

Τριήμερο της... κολάσεως από αύριο λόγω Ερντογάν και Γρηγορόπουλου05.12.2017Άρθρα

Τριήμερο «κόλαση» για την ΕΛ.ΑΣ. • Στην Αθήνα με μικρό στρατό ο «σουλτάνος»!

Κόλαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την Αστυνομία το επόμενο τριήμερο, καθώς οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται διαρκώς σε κόκκινο συναγερμό, με πυρετό έκτακτων μέτρων. Αύριο το κέντρο της Αθήνας θα είναι εντελώς αποκλεισμένο λόγω διαδηλώσεων

για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Την ίδια ημέρα, άνδρες της Αστυνομίας θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και για τους πλειστηριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Ειρηνοδικείο Αθηνών μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη από τα βίαια επεισόδια ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε κινήματα κατά των πλειστηριασμών. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου έρχεται στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο στοίχημα για τις Αρχές είναι η επίσκεψη του «σουλτάνου», ο οποίος μάλιστα θα έχει μαζί του και την προσωπική φρουρά του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 200 ενόπλους, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και ειδικά εκπαιδευμένοι κομάντος. Χθες έφτασαν στην Αθήνα οι επικεφαλής αξιωματικοί της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου, προκειμένου να συζητήσουν με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ασφάλεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προτού προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα έχει καταφθάσει στο αεροδρόμιο ένα μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο θα μεταφέρει περίπου 10 θωρακισμένα οχήματα, ανάμεσά τους και τρεις ίδιες λιμουζίνες. Με τον τρόπο αυτόν δεν θα γνωρίζει κανείς σε ποιο όχημα επιβαίνει ο Τούρκος πρόεδρος. Τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία είναι πραγματικά δρακόντεια. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται στις ταράτσες, κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο κ. Ερντογάν. Αστυνομικοί της Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της ΓΑΔΑ, ειδικές μονάδες της ΕΚΑΜ, αλλά και τροχονόμοι θα απασχοληθούν στα μέτρα που ήδη έχουν εκπονηθεί από τους επικεφαλής των αρχών.

Εξάλλου, αύριο η Αθήνα θα βρίσκεται ήδη υπό αστυνομικό κλοιό, καθώς διάφορες αναρχικές ομάδες και συλλογικότητες, αλλά και αριστερές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν δυναμικές διαδηλώσεις, που δεν αποκλείεται να συνοδευτούν και από επεισόδια, για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα με μικρό στρατό ο «σουλτάνος»!

Τούρκοι κομάντος έχουν ήδη αφιχθή στην Αθήνα και συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από την Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη. Παράλληλα, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα, μιλώντας για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Ενας μικρός στρατός, όπως έχει αποκαλύψει από το Σάββατο η «δημοκρατία», θα είναι ο προπομπός του Ταγίπ Ερντογάν.

Από την Αγκυρα μάλιστα επιχειρείται να δημιουργηθεί μία πίεση στην Αθήνα για το θέμα των συλληφθέντων στρατιωτικών, τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί οπαδούς του Γκιουλέν.

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Αναστασιάδη. Σκοπός είναι να συντονίσουν τις ενέργειές τους στο Κυπριακό, που θα συζητηθεί στη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο. Πέραν του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα συζητηθούν και άλλα θέματα, τα οποία περιέγραψε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. «Η επίσκεψη Ερντογάν είναι ιστορική. Γίνεται έπειτα από 60 χρόνια. Ευελπιστούμε στην ανάπτυξη μιας θετικής ατζέντας στις διμερείς σχέσεις, στο οικονομικό πεδίο, στη μεταναστευτική κρίση και την περιφερειακή συνεργασία» είπε.

Keywords
Αναζητήσεις
κυκλοφοριακες ρυθμισεις αυριο λογω ερντογαν
Τυχαία Θέματα