Τσίπρας κατά Ν.Δ. με φόντο την... Αγκυρα

Τσίπρας κατά Ν.Δ. με φόντο την... Αγκυρα19.06.2019ΣΥΡΙΖΑ

Αντεπίθεση μετά την κριτική που δέχθηκε για τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ! Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ελληνοτουρκική κρίση να αλλάζει την ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε χθες την ευκαιρία να

επιτεθεί στη Ν.Δ. για την κριτική που του ασκήθηκε όσον αφορά τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την παραμονή του Αγίου Πνεύματος. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Θησείο, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες», καλώντας παράλληλα να συνταχθεί με την ενιαία εθνική γραμμή.

«Τώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε μια απαράδεκτη κλιμάκωση προκλήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, έφτασαν στο σημείο να μας κατηγορούν γιατί συγκαλέσαμε το ΚΥΣΕΑ μέρα Κυριακή, λες και η ασφάλεια της χώρας πρέπει να πηγαίνει τριήμερα. Και, ακόμα χειρότερα, αντί να αναγνωρίσουν τουλάχιστον τη δύναμη των συμμαχιών και των ερεισμάτων μας στην Ευρώπη και στον κόσμο, τυφλωμένοι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, μας λένε ότι κάνουμε κόλπα για να φτιάξουμε προεκλογικό κλίμα» είπε. 

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την οικονομία, θέτοντας πάλι τα γνωστά διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνοντας πολλές αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για την περίοδο της διακυβέρνησής του. «Στόχος του είναι να γυρίσουν οι ίδιοι άνθρωποι που έσυραν τη χώρα στη χρεοκοπία. Οι ίδιες πολιτικές οικογένειες, τα ίδια τζάκια, τα ίδια συμφέροντα, που έρχονται σήμερα για να πάρουν ιστορική ρεβάνς. Οι ίδιοι άνθρωποι που παραμένουν αμετανόητοι και κυνικοί για όσα έκαναν. Μας λένε “ερχόμαστε να δικαιώσουμε τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον Τόμσεν, την τρόικα, το ΔΝΤ”» σημείωσε.

Μπάχαλο

Εν τω μεταξύ παραλίγο να γίνει το... μπάχαλο στα συμπληρωμένα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σε αυτά καταρχάς ξεχωρίζει το όνομα του Γιάννη Σαρίδη, του πρώην της Ενωσης Κεντρώων που φαίνεται να εισέπραξε τη στήριξη που παρείχε υπερψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο κυβερνών κόμμα. Ο κ. Σαρίδης θα κατέβει στην Α΄ Θεσσαλονίκης, με μικρές, όμως, πιθανότητες να ξανακαθίσει στα έδρανα της Βουλής. Το... μπάχαλο αφορούσε το όνομα της Νανάς Παλαιτσάκη, που θα κατέβαινε στον Νότιο Τομέα και, καθώς οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τα ονόματα των υποψηφίων χωρίς την ιδιότητά τους, όλοι υπέθεσαν πως πρόκειται για τη γνωστή δημοσιογράφο. Λίγο μετά, σε νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα της Νανάς Παλαιτσάκη είχε αφαιρεθεί εντελώς από τη λίστα υποψηφίων. Απίστευτα πράγματα...

Ερασιτεχνισμός και ανικανότητα

Είναι πρωτοφανές, πέραν κάθε λογικής και δεοντολογίας. Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μερικά 24ωρα, λες και ζουν σε παράλληλο σύμπαν και όχι στην πραγματική ζωή, επιλέγουν να δίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα λίστες υποψήφιων βουλευτών διαρκώς συμπληρούμενες, χωρίς, ωστόσο, να κάνουν το αυτονόητο: να αναγράφουν, δηλαδή, δίπλα από τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων την ιδιότητά τους! Σαν να είναι ανεπάγγελτοι.

Υποδηλώνει, βεβαίως, βαρύτατο επαρχιωτισμό και ερασιτεχνισμό στα όρια της ανικανότητας, αλλά και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: βαθιά περιφρόνηση του εκλογικού σώματος, των δημοκρατικών διαδικασιών και των δημοσιογράφων, οι οποίοι ματαίως τις τελευταίες μέρες αναζητούν να βρουν βιογραφικά στοιχεία των υποψήφιων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ.

Σπύρος Κάραλης

Keywords
Τυχαία Θέματα