Αισιόδοξα μηνύματα για την προσέλκυση βρετανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Τη «νέα δυναμική της ελληνικής οικονομίας» και το «θετικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης» για την προσέλκυση επενδύσεων, επεσήμαναν επίλεκτα μέλη της βρετανικής επιχειρηματικής κοινότητας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για νέες επενδύσεις στο μέλλον, κατά την εκδήλωση για την κοπή της πίτας που έγινε σήμερα από τη βρετανική πρεσβεία και το ελληνοβρετανικό επιμελητήριο στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία.
«H ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα φιλικό περιβάλλον προς τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις, με την υλοποίηση των απαιτούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες έχουν συμβάλει ουσιαστικά

στην προσέλκυση διεθνών επενδυτών, καθώς και στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές», δήλωσε η πρόεδρος του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου, Άννα Καλλιάνη.
Η κ. Καλλιάνη μιλώντας για «μια νέα δυναμική της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ότι ο στόχος του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου, είναι να συνεισφέρει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνοβρετανικών επιχειρηματικών σχέσεων και μετά το Brexit, με σειρά πρωτοβουλιών, τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα, όσο και για την ενίσχυση της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων στη βρετανική αγορά.
Το επιμελητήριο δεσμεύεται να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση, τη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και τα British Chambers of Commerce, είπε η πρόεδρός του.
O Γιάν Λίβινγκστοουν, εκτελεστικός πρόεδρος της London+Regional Properties, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς βρετανικούς επενδυτικούς ομίλους στον χώρο του real estate και τουρισμού, με επενδυτικά κεφάλαια περίπου 9 δισ. λιρών, επιβεβαίωσε την «εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία» και αναφέρθηκε στην «εξαιρετικά θετική δουλειά της νέας κυβέρνησης στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων». Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, η London+Regional έχει επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα μας και ότι «θα παραμείνει ως μακροχρόνιος επενδυτής στην Ελλάδα της επόμενης ημέρας, με χαμηλότερους φόρους, βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου, μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων».
Στον χαιρετισμό της, η βρετανίδα πρέσβης Κέιτ Σμιθ, αναφέρθηκε στη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ λέγοντας, ότι «θέλουμε μια σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασισμένη σε μια φιλική συνεργασία μεταξύ κυρίαρχων και ίσων με επίκεντρο το ελεύθερο εμπόριο. Αυτό θα είναι και το βασικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν αρχές Μαρτίου και θα διαρκέσουν για το υπόλοιπο του έτους, παράλληλα με τις συζητήσεις για την ασφάλεια και άλλους τομείς συνεργασίας».
Ο βρετανός πρόεδρος του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Τέρνερ, είπε ότι το 2020 είναι καθοριστικό, ειδικά σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του Brexit και το πώς θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις. Το 2020 σηματοδοτεί επίσης, τη συμπλήρωση της επετείου των 75 ετών λειτουργίας του επιμελητηρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα