Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Ο παραλιακός πεζόδρομος θα περνά μέσα από γειτονιές!

Δεν θα παραστεί ο Δήμαρχος στα ΕγκαίνιαΜε μια αιχμηρή ανακοίνωση ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης βάλλει κατά του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος» και δηλώνει πως ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δεν θα παραστεί στην εκδήλωση για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Με αφορμή την επερχόμενη εκδήλωση για τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εναντιώνεται ξεκάθαρα στο μεγάλο έργο.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου

στον Άλιμο παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόκειται να γίνει η υπογραφή της σύμβασης για τον ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο μήκους 18 χλμ, που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο από την Καλλιθέα μέχρι το δημαρχείο του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (υπάρχει επιπλέον το τμήμα από το λιμάνι του Πειραιά έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μήκους περίπου 4 χλμ., που θα υλοποιηθεί ως ξεχωριστό έργο κατασκευής ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου από τον Δήμο Πειραιά ενώ γενικά η υλοποίηση του έργου με την εμπλοκή δήμων, της Περιφέρειας και άλλων φορέων είναι περίπλοκη).

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν όλους τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου – συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης να δίνουν το «παρών» στην εκδήλωση. Όμως, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δεν έχει την πρόθεση να παραστεί καθώς το συγκεκριμένο έργο αποφασίστηκε και διαμορφώθηκε, όπως καταγγέλλει, χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου.

Η βασική αντίθεση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με την κατασκευή του ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στο παραλιακό μέτωπο είναι ότι όσον αφορά την περιοχή του Ελληνικού, το έργο θα περνάει από την απέναντι μεριά της παραλίας μπαίνοντας σε γειτονιές που βρίσκονται στο εσωτερικό του Δήμου και καθιστώντας άστοχη την έννοια του «ενιαίου παραλιακού μετώπου» στην οποία στοχεύει. «Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία που αφορά μόνο το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, το να έχουμε έναν πεζόδρομο και έναν ποδηλατόδρομο που δε θα βρίσκεται δίπλα στην παραλία αλλά απέναντι στις γειτονιές της πόλης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εκτός αυτού, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης καταγγέλει πως ποτέ δεν κλήθηκε για να συμμετάσχει στις συζητήσεις και τις μελέτες για το έργο. Ως αποτέλεσμα, το σχέδιο δεν πληροί της προϋποθέσεις που έχει θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης ενώ δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό τα έργα ανάπλασης που αιτήθηκε ο Δήμος. «Την ίδια στιγμή, επτά μήνες τώρα, ουδείς από την Περιφέρεια Αττικής μας κάλεσε για να συζητήσουμε το έργο και να συμπεριληφθούν στη μελέτη αυτού οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει ως Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να είναι αποδεκτό και από εμάς […] Δυστυχώς, ουδείς έχει δεσμευτεί εγγράφως απέναντί μας με αποτέλεσμα το έργο που θα υπογραφεί την Δευτέρα να μην συμπεριλαμβάνει τα έργα ανάπλασης που αιτηθήκαμε» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί σε μια γειτονιά η οποία έχει, όπως αναφέρεται, επιβαρυνθεί από τα έργα της επένδυσης του Ελληνικού.

«Η απουσία μας είναι συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που νομίζουν ότι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και χωρίς να εκφράζουν ρητές δεσμεύσεις που εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής των κατοίκων μας», κλείνει η ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το άρθρο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Ο παραλιακός πεζόδρομος θα περνά μέσα από γειτονιές! εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
dimos-ellinikou-argyroupolis-o-paraliakos-pezodromos-tha-perna-mesa-apo-geitonies.htm
Τυχαία Θέματα