Γ. Στασινός: Η Ελλάδα βελτιώνει την ενεργειακή της κατάταξη στον δείκτη TRILEMMA του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας

Η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της στον δείκτη «World Energy Trilemma», σύμφωνα με τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας (World Energy Council – WEC), όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, καθώς το Επιμελητήριο είναι ο εθνικός εκπρόσωπος της χώρας στο εν λόγω

Συμβούλιο.
Η Ελλάδα το 2020 κατατάσσεται στην 39η θέση από τις 108 χώρες που εξετάζονται, ανεβαίνοντας 8 θέσεις σε σχέση με το 2019, που βρίσκονταν στην 47η θέση.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός: «Η χώρα μας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε έναν δυναμικό ενεργειακό μετασχηματισμό, που με την απολιγνιτοποίηση έχει καταστεί και εξαιρετικά φιλόδοξος.


Παρατηρούμε ότι, παρά το γεγονός πως βελτιωνόμαστε, απέχουμε ακόμη από το υψηλότερο 25% των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου και της Ευρώπης».
«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε πιο δυναμικά και εστιασμένα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Δίνοντας καταρχήν έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, κυρίως στα κτίρια και ακολούθως στις μεταφορές. Αλλά και στη δημιουργία μεγάλων υποδομών που κάνουν τη χώρα ενεργειακό κόμβο», ανέφερε.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Στασινό, «οφείλουμε να προχωρήσουμε πιο δυναμικά και πιο γρήγορα, όσο αυτό είναι εφικτό, τη διασύνδεση όλων των νησιών με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα, μαζί με νέες πράσινες επενδύσεις και στα νησιά και σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.
Η συνολική κατάταξη World Energy Trilemma: https://trilemma.worldenergy.org/#!/energy-index

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα